Geen surseance voor Philadelphia

Array
Frits BrinkEr is geen sprake van een dreigend faillissement bij zorginstelling Philadelphia Zorg. Dat zei de vorig jaar opgestapte bestuursvoorzitter Frits Brink woensdag in het programma Alles uit de Kast van Omroep Gelderland.
Brink noemt het ‘niet waar’ dat Philadelphia, dat landelijk 11.000 clienten telt en actief is in de gehandicapten- en thuiszorg, aan de rand van de afgrond verkeert. ,,Van een financiele chaos is geen sprake. Ik heb ieder jaar verantwoording afgelegd”, aldus Brink.
De voormalige bestuursvoorzitter zegt verder dat hij een ‘mooie organisatie’ heeft achtergelaten. De ondernemingsraad stelde Brink vorig jaar echter aansprakelijk voor een miljoenentekort. Hij zou belangrijke adviezen van de ondernemingsraad in de wind hebben geslagen. Donderdag wordt een onafhankelijk accountantsonderzoek naar de financiele huishouding bij Philadelpia gepresenteerd. Het onderzoek moet houvast bieden aan pogingen Philadelphia weer financieel gezond te krijgen.
Brink noemt suggesties dat Philadelphia zou ‘handelen’ in onroerend goed, ‘onzinverhalen’ en ‘eenzijdige informatie’. De zorginstelling telt maar liefst achthonderd locaties in Nederland.
Donderdag wordt een onafhankelijk accountantsonderzoek naar de financiele huishouding bij Philadelpia gepresenteerd. Het onderzoek moet houvast bieden aan pogingen Philadelphia weer financieel gezond te krijgen.

ANP

Recente artikelen