Minister Klink en Kaiser Permanente op 3 juli in Utrecht

ab-klinkHoe bekostigt de regering in de komende jaren de ketenzorg ofwel geïntegreerde zorg voor chronische zieken? Houdt de regering vast aan keten-DBC’s en zorggroepen voor specifieke aandoeningen zoals diabetes en COPD?  Of komt er een algemene keten-DBC voor alle chronische ziekten? En valt alle eerstelijnszorg voortaan onder die keten-DBC’s.

Met antwoorden op deze vragen opent de Minister voor Volksgezondheid Ab Klink het derde nationale congres over ketenzorg,  dat plaats vindt op vrijdag 3 juli 2009.

Als tweede spreker, onmiddellijk na hem, geeft directeur zorginnovatie bij Kaiser Permanente (KP) Paul Wallace een college over leiderschap en geïntegreerde zorg bij KP. Want het is de kunst van de leiding om van een multidisciplinair team een lerende groep te maken met een collectieve ambitie en een open cultuur.

Na deze twee sprekers volgt Neerlands trots van eigen geïntegreerde zorgbodem:  Ton Kessels.  Hij is voorzitter Raad van Bestuur van de Zorggroep Pantein met 4000 medewerkers en alle zorg aanbiedend van de Zorgverzekeringswet, de AWBZ en de WMO.  Kessels bespreekt recente ontwikkelingen, geschiedenis en toekomst van de Zorggroep Pantein.  Daarna volgen op 3 juli twee series van tien verschillende workshops, die tezamen alle aspecten van geïntegreerde zorg aan chronische zieken omvatten. Een beleiddiscussie over prioriteiten in wetenschap, veld en beleid vormt ook een hoogtepunt van dit congres.

Wilt u zich inschrijven voor dit congres? Wilt u van gedachten wisselen met vele andere projectleiders,   ervaren zorgverleners,  beleidmakers en politici op deze jaarbeurs vol recente ontwikkelingen?  Schrijf  dan in via www.integratedcare.nl doorklikken op nascholing en congressen

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen