Zorggroepen zijn slechts inkoopcombinaties

Array

diabetesWas het de bedoeling van de nieuwe bekostiging van diabeteszorg,  dat er zorggroepen tot stand zouden komen met soms meer dan 200 huisartsen? Hebben we het dan nog over geïntegreerde zorg van een kleine multidisciplinaire groep, met een gemeenschappelijke patientenpopulatie? Vindt er dan wel wekelijks intensief multidisciplinair overleg plaats tussen huisarts,  dietiste,  diabetesverpleegkundige en apotheker?  Of hebben wij het over juridische constructies, uitgedacht enkel en alleen om bestaande diabeteszorg beter te financieren? Is er dan alleen maar sprake van een inkoopcombinatie? En waarom verdwijnen die dietisten zo vaak uit de zorggroepen? Zijn zorggroepen alleen maar inkoopcombinaties?

Deze vragen kwamen afgelopen week naar voren in een financiele expertgroep die bijeenkwam ter bespreking van bedoelde en onbedoelde effecten van de bekostiging van chronische zorg via zorggroepen. Tot zover dit bericht.

Op het ketenzorgcongres op 3 juli gaan wij uitgebreid in op het vraagstuk van de optimale omvang van de zorggroepen. Wilt u zich inschrijven voor dit congres? Wilt u van gedachten wisselen met vele andere projectleiders, ervaren zorgverleners,  beleidmakers en politici op deze jaarbeurs vol recente ontwikkelingen? Schrijf  dan in via www.integratedcare.nl doorklikken op nascholing en congressen
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen