“Zestien minners” zijn strafbaar als zij alcohol bij zich hebben

Array

alcoholDezer dagen heeft de regering besloten om het alcoholgebruik door jongeren verder terug te dringen.  Zij zijn voortaan strafbaar als zij alcohol bij zich hebben op de openbare weg.  Gemeenten mogen de leeftijdsgrens voor alcoholgebruik optrekken van zestien naar achttien jaar.

Supermarkten die het verkoopverbod van alcohol aan zestien minners aan hun laars lappen,  krijgen voortaan hogere boetes. Tot zover dit bericht.

Of deze maatregelen zin hebben en de jongeren stimuleren gezond te leven, staat centraal op het congres Recente Ontwikkelingen in het gezondheidsonderwijs op middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs. Wil je naar dit congres? Schrijf je dan in via ww.integratedcare.nl doorklikken op nascholing en congressen
Auteur: Prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen