Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis selecteren Hitachi Data Systems voor nieuwe storage-omgeving

Array

hitachiHitachi Data Systems (HDS), wereldwijd leverancier van service oriented storage-oplossingen, gaat een nieuwe storage-omgeving realiseren voor het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis. Met het oog op de toenemende hoeveelheid data staan beide ziekenhuizen aan de vooravond van een belangrijke operatie. Om verdere groei van data eenvoudig te verwerken, richt HDS een stabiele storage-infrastructuur in, waarmee de ziekenhuizen de beschikbaarheid van data vergroten. .

Hiervoor levert HDS drie Universal Storage Platformen V en VM aangevuld met SAN componenten en back-up oplossingen. De hoofdvestigingen in Haarlem (KG) en Hoofddorp (SZ) vormen de primaire storage-omgeving. In Heemstede (SZ) wordt een derde locatie ingericht voor uitwijk. Hiervan maken niet alleen beide ziekenhuizen gebruik. Ook andere partijen als apothekers kunnen, in geval van uitval, uitwijken naar Heemstede om de beschikbaarheid van het systeem te vergroten. Daarnaast biedt deze locatie een gemeenschappelijke testfaciliteit.

Nu elektronische informatie een steeds grotere rol in de medische wereld gaat spelen, zochten het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis een stabiele, schaalbare storage-oplossing. De problematiek bleek het beste te worden begrepen door HDS. “Hitachi Data Systems heeft zich echt ingeleefd in onze materie”, aldus Michel Bouquet van Spaarne Ziekenhuis. Gerard Hensels van Kennemer Gasthuis vult aan: “De door HDS geboden infrastructuur sluit aan bij onze behoefte aan een hoog beschikbare oplossing waar wij zelf grip op kunnen houden. De oplossing past technologisch goed bij onze doelstellingen.”

“Ook in de medische wereld zien we dat data een steeds crucialere rol inneemt in bedrijfsprocessen”, zegt Rob Hilterman, SE bij HDS. “Het Elektronisch Patienten Dossier is hiervan een mooi voorbeeld. De kwaliteit van de informatie hierin neemt toe door kleurenfoto’s in plaats van zwart-wit, maar ook dient de informatie langer bewaard te blijven. Dat maakt het voor ons een uitdagend project. Daarnaast is de samenwerking tijdens het voortraject al bijzonder plezierig en zien we het project echt als een team effort.”

Het project is inmiddels al van start gegaan en de verwachting is dat medio mei de gehele storage-infrastructuur is geïmplementeerd. Tijdens het project verzorgt HDS de kennisoverdracht, zodat de twee IT-afdelingen van de ziekenhuizen zelf de storage-omgeving kunnen beheren.

Recente artikelen