Afvallen en bewegen, de manier om verzuim te verminderen

Array

bedrijfssportHoe kunnen werkgevers hun werknemers activeren om de vitaliteit en gezondheid op de werkvloer te verhogen en hoe kunnen gezondheidsproblemen preventief aangepakt worden? Deze vragen staan centraal tijdens het seminar “Minder verzuim, meer resultaat”. Simply Wellness organiseert op 2 en 3 april voor de tweede keer dit seminar.

Het zal binnen uw organisatie maar gebeuren. U heeft werknemers waarvan er een aantal langdurig ziek uitvallen. Naast het feit dat vervanging moet worden georganiseerd, krijgt u te maken met een hoop regels. Uw organisatie is verplicht gedurende maximaal twee jaar het loon door te betalen. Daarnaast moet uw organisatie er samen met de zieke werknemers er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze werknemers weer aan het werk gaan. Dat is geen eenvoudige opgave.

Stand van zaken
Verzuim zware werknemers kost 600 miljoen
21-04-2008 РNederland is jaarlijks 600 miljoen euro kwijt als gevolg van ziekteverzuim van te zware werknemers. Overgewicht en obesitas zorgen er daarnaast voor dat de kosten van het ziekteverzuim met 11 procent stijgen. Dat concluderen minister Ab Klink (Volksgezondheid), voorzitter Paul Rosenm̦ller (Convenant Overgewicht) en Johan Polder (RIVM) in een artikel in het economenvakblad ESB.

De indirecte kosten van overgewicht (als gevolg van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid) worden door de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) geschat op 2 miljard euro per jaar.

Recente artikelen