Hoezo pijn, ik ben ‘hondsmoe’

Array

reumatoide-artritisReumatoïde artritis, ook wel reuma genoemd, komt bij ongeveer één procent van de Nederlandse bevolking voor. Pijn en stijfheid stonden lange tijd op de eerste plaats als klacht van de patient. Han Repping-Wuts toont echter aan dat patienten met name ook veel hinder ondervinden van vermoeidheid.Het onverwachts ontstaan van vermoeidheid en het feit dat rusten niet altijd helpt, is voor patienten erg frustrerend. De vermoeidheid voor patienten is ook geen ‘normale’ vermoeidheid en heeft flinke gevolgen voor het dagelijks leven. Door vallen en opstaan hebben patienten geleerd om te gaan met hun vermoeidheid.

Daarnaast besteden patienten en zorgverleners in hun contact met elkaar nauwelijks tijd aan vermoeidheid. Bij patienten en zorgverleners is er behoefte aan meer kennis over oorzaken en behandeling van vermoeidheid. Het gebruik van een meetinstrument om vermoeidheid te meten zou kunnen helpen om de communicatie over vermoeidheid te bevorderen en het effect van de behandeling van vermoeidheid te meten.

Curriculum vitae
Han Repping-Wuts (Horst, 1952) volgde de opleidingen tot verpleegkundige en kinderverpleegkundige, de docentenopleiding en de tweedegraads lerarenopleiding verpleegkunde. In 1999 voltooide ze de opleiding Verplegingswetenschap in Maastricht. Bovenstaand onderzoek is begeleid vanuit de afdelingen IQ Healthcare en Reumatische Ziekten van het UMC St Radboud. Ze is in het Radboud werkzaam als verpleegkundig expert.

Promovendus/a

mw. drs. J.W.J. (Han) Repping-Wuts
Proefschrift

Fatigue in patients with rheumatoid arthritis
Promotor(es)

prof. dr. P. van Riel
prof. dr. T. van Achterberg
Datum

donderdag 5 maart 2009
Tijd

15.30 uur
Locatie

Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen