Diabetes kinderpersconferentie

Array

diabetes-kind1Woensdag 18 maart vragen Diabetesvereniging Nederland en sanofi-aventis aandacht voor kinderen met diabetes. Dit gebeurt door middel van een kinderpersconferentie. Deze wordt geleid door Nickelodeon presentatoren Terence Schreurs en Patrick Martens. De persconferentie vindt plaats in museum Corpus ‘Reis door de Mens’ te Leiden. Momenteel wordt een unieke enquête gehouden onder kinderen met diabetes van 8 t/m 14 jaar. Deze geeft de mening weer van kinderen over de benadering en aanpak van diabetes en hoe dit beter kan. De uitkomst van deze enquête wordt tijdens de kinderpersconferentie besproken met kinderen en een kinderarts.

Tijdens deze persconferentie wordt bovendien een nieuw online diabetesspel gelanceerd. Dit spel biedt kinderen met diabetes, vriendjes, klasgenoten en volwassenen de mogelijkheid hun kennis en aanpak van diabetes te testen. Juffen, meesters en leerlingen van verschillende basisscholen doen deze dag mee aan de diabetes GRIP® battle in museum Corpus ‘Reis door de Mens’.
GRIP® is een Game ontwikkeld voor kinderen met diabetes type 1 en hun ouders. Dit zelfmanagement- en kennissysteem is bedoeld om kinderen en hun ouders beter grip te laten krijgen op diabetes. Vanaf 18 maart kan online de GRIP®game gespeeld worden via de site van Diabetesvereniging Nederland.

Bron: Diabetesvereniging Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen