CG-Raad vraagt om vergoeding voor gebruikers slaap- en kalmeringsmid..

Array

geldVeel chronischzieke gebruikers van slaap- en kalmeringsmiddelen missen vanaf januari vergoedingen voor deze middelen via de Zorgverzekeringswet. De CG-Raad vraagt minister Klink om hen tegemoet te komen in de kosten.

Recht op vergoeding
Al in december 2008 heeft de CG-Raad minister Klink gevraagd om uitbreiding van de groep die recht heeft op vergoeding van slaap- en kalmeringsmiddelen. Ondermeer mensen met neurologische aandoeningen en ernstige pijnklachten behoren volgens de CG-Raad tot de groepen, die recht moeten hebben op vergoeding. Minister Klink heeft hierop aan het College van Zorgverzekeraars (CVZ) gevraagd onderzoek te doen naar vergoeding voor deze groepen gebruikers.

Als het onderzoek leidt tot de conclusie dat kosten voor slaap- en kalmeringsmiddelen wel terugbetaald moeten worden aan deze gebruikersgroepen, zal de minister dit bewerkstelligen, zo heeft hij beloofd. De CG-Raad is blij met deze belofte.

Maatregelen gevraagd
Naar verwachting komt er in juli van dit jaar een besluit. Ondertussen betalen veel chronisch zieken nu zelf hun slaap- en kalmeringsmiddelen. De kosten kunnen oplopen tot 300 per halfjaar. Daarom heeft de CG-Raad minister Klink per brief gevraagd maatregelen te treffen voor deze gebruikersgroepen. Deze mensen blijken straks immers ten onrechte uitgesloten te zijn van vergoeding van deze kosten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen