Aquador ontwikkelt eenvoud in thermische desinfectie

legionellaAquador ontwikkelt eenvoud in thermische desinfectie
Milieubewust waterbesparend desinfecteren van collectieve leidingwaterinstallaties waardoor Legionella geen kans meer krijgt.

In ziekenhuizen, opvangcentra voor asielzoekers, badinrichtingen en gebouwen met een celfunctie is een douche nemen gebruikelijk. De gebruikers willen geen risico om tijdens het gebruik van douchen een Legionella besmetting op te lopen. Douches, maar ook knijpdouches in keukens zijn aerosolvormende tappunten die mogelijk een Legionella bacterie bevatten.

Aquador in Hoogblokland ontwikkelde een nieuw spoelsysteem dat het risico van een Legionella besmetting kan voorkomen. Het Markstreamer System is een thermisch desinfectie systeem en wordt gevormd door een ringleidingsysteem te vormen van de leidingwaterinstallatie.

In tegenstelling tot andere systemen op de markt laat Markstreamer System tijdens het thermisch desinfecteren geen water uit de alle tappunten stromen.

Veilig voor de gebruikers en geen kans op verbranding tijdens een desinfectie.

Het systeem zorgt ervoor dat continu circulatie (koud als warm) tot stand wordt gebracht op bestaande tappunten met gescheiden of mengwater voeding. Bestaande douchesystemen moeten wekelijks of maandelijks worden doorgespoeld. Het regelmatig handmatig spoelen is een kostbare en tijdrovende aangelegenheid.

Het Markstreamer System is energie- en waterbesparend en veilig in gebruik. Het ministerie van VROM geeft de voorkeur aan thermisch beheer boven andere alternatieven welke op de markt zijn. Het Markstreamer System voldoet dan ook aan de voorwaarden welke door VROM zijn vastgelegd.

Achtergrond
Aquador in Hoogblokland is een bedrijf dat zich als specialist bezighoudt met het reinigen en desinfecteren van drinkwaterinstallaties en leidingsystemen. Vanaf de drinkwaterbron tot het drinkwatertappunt in gebouwen wordt door Aquador op deskundige wijze de microbiologische kwaliteit verzorgd.

Veilig drinkwater is in ons land bijna vanzelfsprekend. Vaak wordt vergeten dat na de watermeter de verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar. Leidingsystemen worden zelden of nooit inwendig gereinigd, waardoor in een leiding een rijke voedingsbodem ontstaat voor bacterien (zoals de Legionella bacterie) en micro-organismen, de zogenaamde biofilm.

Voor meer informatie : www.aquador.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen