Bmp-eiwitten belangrijk voor correct ontwikkelen van hart

Array

professorTijdens de ontwikkeling van het hart, ondergaat het orgaan diverse asymmetrische bewegingen, uit het lood, zogezegd. Deze bewegingen zijn belangrijk voor het correct positioneren van de verschillende onderdelen van het hart en de aansluiting op diverse vaten in het lichaam.

In haar proefschrift beschrijft Manon Verhoeven dat een bepaalde groep eiwitten (Bmp-eiwitten) belangrijk zijn voor het correct bewegen van het hart in een vroeg stadium. De identificatie van meer genen betrokken bij dit proces zal het opsporen van aangeboren hartafwijkingen kunnen vergemakkelijken. 02-04-2009, 10:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht. Manon Verhoeven, Geneeskunde Proefschrift: Bmp signaling is at the heart of vertebrate left-right asymmetry Promotor 1: Prof.dr. H.C.Clevers Copromotor 1: Dr. J. Bakkers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen