Narcissen in strijd tegen dementie

Array

alzheimerOp 12 maart worden er op de veiling van Rijnsburg duizenden narcissen geveild voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. De veiling is het startschot voor een bijzondere actie van de narcissenbranche voor Alzheimer Nederland. De opbrengst van de veiling wordt namelijk gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar dementie te financieren. De actie krijgt een vervolg met de verkoop van speciale pakketen narcissen en narcissenbollen. Reden van deze actie is dat narcissenbollen galantamine bevatten. Deze stof wordt sinds enige jaren toegepast als werkzaam bestandsdeel van een middel om de symptomen van de ziekte van Alzheimer te verzachten.

Noodzaak wetenschappelijk onderzoek
Alzheimer Nederland is erg blij met het initiatief van de narcissenbranche. In Nederland leiden 270.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal in 2050 zijn toegenomen tot ruim een half miljoen. De explosieve stijging onderstreept de noodzaak van wetenschappelijke doorbraken op het gebied van diagnostiek, zorg en medicatie.

VERKOOP NARCISSEN
De komende jaren worden narcissen en narcissenbollen verkocht waarbij een gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek door Alzheimer Nederland. U kunt de pakketten onder andere kopen via de website van Alzheimer Nederland www.alzheimer-nederland.nl.

UITNODIGING
Alzheimer Nederland nodigt u van harte uit om bij de veiling aanwezig te zijn. De veiling start op donderdag 12 maart om 06.30 uur am.
Veiling Rijnsburg
Laan van Verhof 3
Postbus 10
2230 AA Rijnsburg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen