Nieuwe inzichten in het gebruik van MRI bij borstafwijkingen

professorIn haar proefschrift bestudeert Nicky Peters de waarde van Magnetic Resonance Imaging (MRI) van de borst bij patienten met borstkanker. De nadruk ligt daarbij op het gebruik van verschillende MRI-technieken voor het verbeteren van de diagnostiek van borsttumoren en voor het verrichten van mammabiopsieen en minimaal invasieve therapie van borstkanker aan de hand van MRI-beelden.

Peters bestudeerde zowel klinisch-epidemiologische als fysisch-technische aspecten van MRI van de borst. Daarnaast onderzocht Peters twee relatief nieuwe aanvullende MRI-technieken (diffusion weighted imaging en het gebruik van een projection dephaser) op hun diagnostische waarde. Beide technieken laten veelbelovende eerste resultaten zien.

Peters toont aan dat dikkenaaldbiopsieen van borstafwijkingen, die niet zichtbaar zijn via mammografie of echo, met 3-Tesla-MRI-beelden veilig en betrouwbaar uitgevoerd kunnen worden. 02-04-2009, 12:45 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht. Nicky Peters, Geneeskunde Proefschrift: MRI in nonpalpable breast lesions: towards less invasive diagnosis and treatment Promotor 1: Prof.dr. W.P.Th.M. Mali Promotor 2: Prof.dr. P.H.M. Peeters Copromotor 1: Dr. C.J.G. Bakker

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen