NWO-middelgroot: toekenning voor Dirk Lefeber

Array

umc-st-radboud23 Onderzoekssubsidies kende de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toe in het programma Investeringen NWO-middelgroot. Er zat er deze keer één voor Nijmegen bij. Dr. Dirk Lefeber, klinisch biochemisch geneticus bij het laboratorium voor Kindergeneeskunde en Neurologie, krijgt geld voor apparatuur die hem helpt bij onderzoek naar glycosylering van eiwitten en lipiden.

Veranderingen in de glycosylering van eiwitten en lipiden worden in toenemende mate geassocieerd met een groot scala aan ziekteprocessen, waaronder erfelijke glycosyleringsziekten. Met de toegekende innovatieve apparatuur kan uiterst gevoelig een gedetailleerde fingerprint gemaakt worden van complexe glycaanmengsels. Deze structuurinformatie vormt een belangrijke aanvulling op functionele studies, zoals onder andere aanwezig binnen het Nijmegen Glycobiology Platform.

NWO-middelgroot heeft als doel om het investeringsbeleid van onderzoeksinstellingen te stimuleren. De subsidies zijn urgente investeringen in vernieuwend, kwalitatief hoog onderzoek, waarbij de aanschaf van speciale apparatuur of het opzetten van databases essentieel is. NWO betaalt maximaal 75 procent van elke subsidie. De onderzoeksinstelling draagt minimaal 25 procent bij. De bijdrage van NWO varieert van 110.000 tot 900.000 euro. In totaal kende NWO in deze ronde 10 miljoen euro toe.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen