Brusjesvakantie voorziet in behoefte

Array

kinderenIn het middelpunt van de belangstelling staan. Dat gebeurt niet vaak als je ‘brusje’ bent: een kind met een gehandicapt broertje of zusje. De aandacht gaat meestal uit naar het zieke familielid. Daarom organiseert YMCA Vakanties een speciaal zomerkamp voor deze kinderen: de brusjesvakantie. En met veel succes, inmiddels is het de zevende keer dat de 8-12 jarigen komen kamperen in Leusden.

Veel brusjes voelen zich al op jonge leeftijd verantwoordelijk voor de zorg voor het zieke of gehandicapte gezinslid. Ze zijn al vroeg `volwassen’. Ze vragen niet snel om aandacht en vakantie is er vaak niet bij. Maar volgens de YMCA heeft iedereen recht op vakantie. Alle jongeren hebben een plek nodig hebben waar ze leeftijdgenoten kunnen ontmoeten, waar ruimte is om te praten, te sporten en feest te vieren. Waar ze anderen leren kennen en gewoon even helemaal kind kunnen zijn.

Spannende spelen

De brusjesvakanties vinden plaats op het YMCA kampeercentrum in Leusden. De deelnemers doen spannende spelen in het bos, gaan naar het zwembad of het Henschotermeer, houden een disco of ander feest en meten hun krachten op de zeephelling en bij de bungyrun. Ook een gezellige barbecue staat op het programma. In het programma ligt weinig nadruk op het brusje-zijn, maar het komt spontaan wel ter sprake, omdat de andere deelnemers ook een ziek familielid hebben. De brusjes krijgen alle ruimte voor deze momenten en de begeleiders zijn er op voorbereid. Sommige begeleiders zijn zelf brusje.

Open dag

Op zondag 3 mei kunt u de locatie bekijken waar de brusjesvakantie plaatsvindt. YMCA Vakanties houdt dan open dag op het kampeercentrum in Leusden. Er is de hele dag van alles te doen voor kinderen en de toegang is gratis. Hier kunt u ook antwoord krijgen op vragen over de brusjesvakantie.

De brusjesvakantie is te boeken via www.ymca.nl/vakanties. Meer informatie kunt u krijgen via 035-6668700 of [email protected].

Brusjesvakanties
leeftijd: 8 t/m 12 jaar
datum: 25 juli-1 augustus 2009
plaats: Leusden
prijs: € 220,-

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen