Honderd baby’s in de strijd tegen fusie Zeeuwse ziekenhuizen

Array

walcherenSP’ers demonstreerden vanmiddag samen met de bevolking en verloskundigen van het Zeeuwse eiland Walcheren tegen de fusieplannen van de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen. Ook werd geprotesteerd tegen de sluiting van de afdeling verloskunde in Vlissingen. SP-Kamerlid Henk van Gerven: “Voor beide plaatsen moet een volwaardig ziekenhuis blijven bestaan. Walcheren is geen stukje tweederangs Nederland. Bovendien neemt minister Klink neemt onverantwoorde risico’s met het toestaan dat de verloskunde op Walcheren verdwijnt.”

Vanaf 1 januari is de afdelingen verloskunde van het ziekenhuis in Vlissingen samengegaan. Het kwalijke gevolg hiervan is dat bij problematische bevallingen vrouwen helemaal naar het ziekenhuis in Goes, met alle gevolgen van dien. Begin januari kwam het jongetje Rishano ter wereld op de A58 richting Goes. De demonstranten willen niet nog meer snelwegbaby’s en demonstreerden – in kledingdracht – met honderd babypoppen.

Henk van Gerven heeft in het Kamerdebat over de Zeeuwse ziekenhuizen gepleit voor volwaardige ziekenhuizen in zowel Goes als Vlissingen en geen doorgang van de fusie tussen de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen. De fusie is mede de oorzaak van de financiele problemen en niet de oplossing. Een meerderheid van de Tweede Kamer, waaronder PvdA en CDA zijn – tegen de wil van de bevolking in – voor een fusie van de ziekenhuizen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen