Thuistechnologie is een uitkomst voor mantelzorger

Array

Via domotica breedband kunnen mantelzorgers op afstand in contact blijven met de ptechnologieatient. Zij zijn dan mobieler. De technologie moet dan wel via mobiele telefoon of mobiel internet te gebruiken zijn.

Dit is een van de vele mogelijkheden van thuiszorgtechnologie die Vita Valley en TNO presenteren in het op 5 maart uitgekomen boek Een inleiding op Thuiszorgtechnologie. Het biedt een prachtig overzicht van projecten, organisaties en onderzoeken.

De betrokken organisaties verwachten dat de thuistechnologie zich á la carte ontwikkelt. Een heel huis volladen met moderne snufjes heeft weinig zin. Een hartpatient wil een beperkt aantal diensten afnemen. En dat zijn weer andere dan iemand die een val in een douche vreest. Het boek van 97 pagina’s kun je bestellen via www.vitavalley.ml <http://www.vitavalley.ml/>  doorklikken op publicaties.
Auteur: prof.dr. Guus Schrijver

Noot van de  redactie: Guus Schrijvers is Hoogleraar Public health, in het bijzonder Structuur en functioneren van de Gezondheidszorg, Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen  en Eerstelijnsgeneeskunde Universitair Medisch Centrum Utrecht



Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen