Scholieren en werknemers koken voor de Zonnebloem

de-zonnebloemLeerlingen, ondernemers, gemeenteambtenaren en medewerkers van KPMG  organiseren samen met De Zonnebloem op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart diverse etentjes door het hele land. Dit in het kader van ‘Make a Difference Day’, een evenement waarbij tienduizenden Nederlanders kennismaken met vrijwilligerswerk. Hoogtepunt is het jaarlijkse KPMG diner waar zo’n 250 fysiek beperkte gasten genieten van een etentje.

De Zonnebloem doopt ‘Make a Difference Day’ om tot ‘Make a Dinner Day’. Mensen die chronisch ziek of lichamelijk gehandicapt zijn, komen niet zo gemakkelijk buitenshuis. Dankzij de scholieren en werknemers die meedoen aan ‘Make a Dinner Day’ kunnen ze nu gezellig een keer buiten de deur eten. Zij laten met de samenwerking zien dat zij begaan zijn met de maatschappij en met de Zonnebloem in het bijzonder.

KPMG
Ook KPMG laat haar maatschappelijke betrokkenheid tijdens MADD zien. Het bedrijf biedt 250 Zonnebloemgasten op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart op haar hoofdkantoor in Amstelveen een feestelijk diner aan in Argentijnse sferen. Marijke van Eck, directeur van de Zonnebloem, is hierbij aanwezig.

Over MADD
Make a Difference Day (MADD) is een jaarlijks terugkerend groot landelijke evenement. Tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk. MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee levert MADD een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk en dat kan leiden tot een toename van het aantal vrijwilligers.

Over De Zonnebloem
De Zonnebloem telt bijna 40.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.500 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, voor wie eenzaamheid dreigt. Jaarlijks leggen de vrijwilligers 1,2 miljoen huisbezoeken af aan bijna 64.500 zieken en gehandicapten. Daarnaast maken jaarlijks meer dan 126.500 zieken en gehandicapten gebruik van het gedifferentieerde activiteitenpakket van De Zonnebloem. Ook gaan elk jaar ruim 8.000 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie, waarvan meer dan 3.000 met het eigen vakantieschip.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen