18 maart 2009 demonstratie te Amsterdam tegen falend toezicht gezondheidszorg

0
228

medische-missers-sophie-hankes-2Op 18 maart 2009 vindt in hotel Krasnapolsky te Amsterdam de feestelijke jubileumeditie van het Nationaal Congres Gezondheidszorg plaats, met champagne en feestelijk diner: toegangsprijs 999 euro of 1299 euro, excl.btw. Onderwerp: “De gezondheidszorg onder toezicht”.
SIN-NL, organisatie van slachtoffers van medische fouten en nabestaanden, heeft geen toestemming tot deelname als gast aan het congres gekregen.
SIN-NL acht het volledig ongepast om een dergelijk congres in feestelijke sfeer te laten plaatsvinden nu bekend is dat door medische fouten in ziekenhuizen dagelijks vele personen sterven en invalide worden en dat artsen hun fouten in de doofpot stoppen. NB het toezicht op de gezondheidszorg faalt: rapport Raad voor de Volksgezondheid en Zorg 10 maart 2009, www.rvz.net Dus demonstreert SIN-NL op 18 maart 2009 tegen het falend toezicht op de  kwaliteit van gezondheidszorg in Nederland.

De demonstratie vindt plaats van 12.30 uur tot 14.30 uur 1. bij de ingang van hotel Krasnapolsky, Dam 9 te Amsterdam en 2. voor het Paleis op de Dam.

Wij geven op  symbolische wijze weer dat:
per dag 20 personen sterven en

per dag 20 personen invalide worden:
door medische fouten in ziekenhuizen in Nederland.
Deze cijfers zijn op 15 december 2008 door de Europese Commissie erkend.
Wij demonstreren omdat:

na medische fouten de medische sector structureel geen eerlijke informatie en geen adequate herstelbehandeling geeft aan slachtoffers van medische fouten, voor zover mogelijk.
– artsen hun medische fouten niet registreren noch onderzoeken en niet aan preventie doen waardoor veel medische fouten herhaald worden en patienten onnodig slachtoffer worden.

Dit is tijdens bijeenkomsten met SIN-NL dd 7 november 2007 en het congres 23 april 2008 volledig erkend door de medische sector. Mw. M.Kaljouw, voorzitter van de Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland heeft op 23 april 2008 officieel haar excuses hierover aangeboden aan de slachtoffers en nabestaanden.

SIN-NL heeft verzocht om tijdens het congres op 18 maart 2009 ons zwartboek over de noodsituatie van medische fouten en de slachtoffers en nabestaanden aan te bieden aan congres voorzitter Prof.Rien Meijerink, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.