Online ‘krabben’ voor psoriasis

Fondsenwerving patientenvereniging voor betere voorlichting

krabactieVandaag start de Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) haar online Krabactie. Doel is aandacht te vragen voor deze chronische huidziekte en geld bijeen te brengen om de voorlichting over psoriasis aan patienten en hun omgeving te verbeteren. Op de website www.krabactie.nl kunnen bezoekers gratis één van de drie vakjes openkrabben, waarachter een wisselend donatiebedrag schuilgaat. Het totaalbedrag van alle ‘krabbers’ zal farmaceutisch bedrijf Wyeth, producent van een TNF-alfa blokker voor de behandeling van psoriasis, aan het einde van de campagne aan de PVN doneren.

De Krabactie moet de aandacht voor psoriasis vergroten en de voorlichting erover verbeteren. Ralph Verzantvoort, voorzitter van de PVN: “Voorlichting is hard nodig. Voor patienten zelf, maar vooral voor hun omgeving. Patienten moeten bijvoorbeeld nog vaak uitleggen dat psoriasis niet vies of besmettelijk is. Deze Krabactie is een mooie manier om daar verandering in te brengen.”

Psoriasis
Psoriasis is een chronische huidziekte, waar in Nederland zo’n 340.000 mensen last van hebben. De ziekte kan op elke leeftijd beginnen, maar vaak is dat in de puberteit. Psoriasis is deels erfelijk bepaald en is niet te genezen. Wel zijn er tegenwoordig veel goede behandelmethoden om de ziekte minder heftig te maken.

Psoriasis Vereniging Nederland

De PVN behartigt de belangen van mensen met psoriasis. De PVN geeft  voorlichting en bevordert lotgenotencontact. De PVN telt bijna 5.000 leden en viert dit jaar haar 10-jarig jubileum.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen