Sint Franciscus Gasthuis opent eerste multidisciplinaire slaap- en snurkcentrum in Rotterdam

snurkenSinds kort kunnen patienten met slaapproblemen terecht bij het Slaap- en snurkcentrum Rotterdam van het Sint Franciscus Gasthuis. Een multidisciplinair team van specialisten, KNO-artsen, Longartsen, Neurologen en Psychologen van GGZ Delfland, onderzoeken het slaapprobleem en stellen een advies ter behandeling voor. Patienten kunnen terecht voor allerlei slaapproblemen, van slapeloosheid ’s nachts tot juist slaperigheid en moeheid overdag, en snurkproblemen.

Centrale intake
Hiervoor konden patienten met slaap- en snurkproblemen ook al terecht in het Sint Franciscus Gasthuis. Het grote voordeel van deze multidisciplinaire samenwerking is echter dat de patient eerst een intakegesprek heeft met de slaap- en snurkverpleegkundige. Zij maakt vervolgens een afspraak bij de juiste specialist. Hierdoor wordt voorkomen dat de patient verkeerd wordt doorverwezen en uiteindelijk nogmaals moet terugkomen bij een andere specialist. Het centrum bevindt zich in het Sint Franciscus Gasthuis en bestaat uit een polikliniek en speciale verpleegzaal waar de onderzoeken gedurende de nacht plaatsvinden. In deze eenpersoonskamers zijn extra maatregelen getroffen om geluids- en lichtoverlast tot een minimum te beperken, zodat onderzoeken nauwkeurig kunnen worden uitgevoerd.

Behandelprogramma
Nadat de huisarts de patient heeft doorwezen, dient de patient allereerst een vragenlijst in te vullen. Op basis hiervan maakt de slaap- en snurkverpleegkundige een afspraak. Tijdens het eerste bezoek neemt deze gespecialiseerde verpleegkundige de vragenlijst door en stelt aanvullende vragen. Afhankelijk van de klachten maakt zij een afspraak bij de Keel-, Neus- en Oorarts, Longarts of Neuroloog. Tevens wordt een aantal onderzoeken gedaan om een goede diagnose te stellen en vindt een nachtelijke slaapregistratie plaats. De patient verblijft hiervoor één nacht in het Sint Franciscus Gasthuis.

Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/slaapensnurkcentrum.

Bron: SFG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen