Hoorzittingen afleverstatus Algemene Verkoop

Array

pil-in-handHet College ter Beoordeling van Geneesmiddelen heeft van 9 werkzame stoffen besloten dat ze geschikt zijn voor Algemene Verkoop. Voorheen waren deze middelen uitsluitend via apotheek en drogist verkrijgbaar. Dit besluit houdt een wijziging van de afleverstatus in.Het CBG organiseert op 14, 15 en 16 april 2009 negen hoorzittingen. In deze hoorzittingen kunnen houders van handelsvergunningen en andere belanghebbenden hun zienswijze bekend maken over de wijziging van de afleverstatus van hun producten naar de categorie Algemene Verkoop.

Voor negen werkzame stoffen is door het College besloten dat zij van de categorie Uitsluitend Apotheek en Drogist (UAD) ook kunnen vallen in de categorie Algemene Verkoop (AV). Hierdoor zijn deze geneesmiddelen verkrijgbaar in bijvoorbeeld de supermarkt.

De houders van de handelsvergunningen van de betreffende producten en andere belanghebbenden hebben inmiddels een brief ontvangen met een uitnodiging hun zienswijze kenbaar ter maken. Zij hebben in een eerder stadium bezwaar aangetekend tegen het besluit van het College om de producten AV te laten zijn. Andere dan deze belanghebbenden kunnen eveneens bezwaar maken tegen dit besluit en hun zienswijze bekend maken. Dit kan schriftelijk gebeuren tot en met 3 april 2009.

De bezwaarschriften en zienswijzen liggen vanaf maandag 6 april 2009 tussen 09.30 en 16.30 uur ter inzage bij het CBG aan de Kalvermarkt 53 in Den Haag. Wij stellen het op prijs als u uw komst van tevoren meldt op telefoonnummer 070 – 356 7485.

De bezwaarschriftencommissie van het CBG zal naar aanleiding van de tijdens de hoorzittingen aangevoerde bezwaren en zienswijzen advies uitbrengen aan het College. Belanghebbenden die een schriftelijke zienswijze hebben ingediend kunnen tijdens de hoorzittingen het woord voeren. Overige belanghebbenden wordt, indien gewenst, de mogelijkheid geboden kort het woord te voeren

Bezwaren en zienswijzen kunt u tot en met 26 maart richten aan:
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
T.a.v. Bestuurlijke en Juridische Zaken
Bezwaar AV-status
Postbus 16229
2500 BE Den Haag
De indeling van de hoorzittingen is als volgt, de links verwijzen naar de ingediende bezwaarschriften. Na afloop van de gestelde termijn zullen ingediende zienswijzen worden toegevoegd:

Dinsdag 14 april
09.30 – 11.00 uur Ceterizine-bevattende geneesmiddelen
11.30 – 13.00 uur Loratadine-bevattende geneesmiddelen
14.00 – 15.30 uur Acetylcysteïne-bevattende geneesmiddelen

Woensdag 15 april
09.30 – 11.00 uur Cyclizine-bevattende geneesmiddelen
11.30 – 13.00 uur Cinnarizine-bevattende geneesmiddelen
14.00 – 15.30 uur Broomhexine-bevattende geneesmiddelen

Donderdag 16 april
09.30 – 11.00 uur Paracetamol-bevattende geneesmiddelen
11.30 – 13.00 uur Loperamide-bevattende geneesmiddelen
14.00 – 15.30 uur Aciclovir-bevattende geneesmiddelen

Aanmelden voor de hoorzittingen kan tot en met 26 maart 2009 via dit formulier.

De hoorzittingen worden gehouden in:
Ida Zaal
Juffrouw Idastraat 2
2513 CA Den Haag

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen