Kraamsuites in CWZ zorgen voor minder complicaties bij geboorte

Array

rbrs_0240Kraamsuites in ziekenhuizen zorgen voor minder complicaties bij geboortes. Dat hebben kinderartsen en gynaecologen van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen donderdag gesteld na uitvoerig onderzoek. Sinds de invoering van de kraamsuites in het Nijmeegse ziekenhuis in januari 2006 is er opmerkelijk minder vaak sprake van hypoglykemie (een sterke daling van de bloedsuikerspiegel) bij pasgeborenen. Het is een normaal verschijnsel, maar als hypoglykemie lang aanhoudt, kunnen er neurologische problemen ontstaan.

Voor de invoering van de kraamsuites was er in Nijmegen bij 15,6 procent van de geboortes sprake van hypoglykemie. Na de invoering daalde dat percentage naar 2,7 procent.

De kraamsuites zorgen volgens de artsen voor betere hechting tussen moeder en kind. Daarnaast is borstvoeding vaak succesvoller. Ook andere Nederlandse ziekenhuizen hebben kraamsuites. Moeder en kind zijn er zo veel mogelijk samen in een huiselijke sfeer.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen