Geriatrie UMC St Radboud schenkt gemeente Nijmegen bijzondere nestorbanken

Array

nestorbankOp zaterdag 21 maart schenkt de afdeling Geriatrie van het UMC St Radboud vier van in totaal acht bijzondere nestorbanken aan de gemeente Nijmegen. Wethouder van Hooft onthult een van de nestorbanken, die geplaatst wordt in het Julianapark aan de Prins Bernardstraat in Nijmegen. In 2008 vierde de afdeling Geriatrie van het UMC St Radboud haar 20-jarig bestaan. De afdeling heeft zich al die tijd actief ingezet voor de gezondheid, medische zorg en het welbevinden van de oudere medemens en de oudere Nijmegenaar in het bijzonder.

Ter gelegenheid van het jubileum is de afdeling Geriatrie een bijzonder initiatief gestart. Graag wilden zij oudere Nijmegenaren een cadeau schenken als eerbetoon omdat zij Nijmegen mede gemaakt hebben tot wat de stad nu is. Het cadeau onderstreept eveneens het belang van de oudere in de samenleving.

Medewerkers van Geriatrie hebben een bijzondere nestorbank ontworpen, waarbij de oudere centraal staat. De gemeente Nijmegen was zo enthousiast over dit initiatief dat zij besloot een tweede bank te financieren. Inmiddels zijn, dankzij diverse sponsoren, nog zes banken bekostigd, waardoor er in totaal acht geplaatst zullen worden. De banken zijn naast comfortabele ontmoetingsplaatsen ook bijzondere kunstobjecten.Ze zijn namelijk uitgevoerd in mozaïek en voorzien van portretfoto’s van ouderen uit Nijmegen. Medewerkers van Geriatrie hebben deze portretten zelf gemaakt, onder leiding van fotograaf Frank Muller.

Zo’n honderd oudere Nijmegenaren zijn op de gevoelige plaat vastgelegd, de mooiste foto’s zijn terug te vinden op de banken. Een van de geportretteerden is Dhr. De Bruin (84), bewoner van het Oudburgergasthuis (OBG) en oud-voorzitter van de bewonersraad: ‘Mijn vrouw is jarenlang patient geweest bij de afdeling Geriatrie en daar kijk ik met een heel goed gevoel op terug. Ik vond het dan ook leuk om mee te werken aan dit initiatief. Het is een mooie gedachte dat er in de stad banken komen met gezichten van medeouderen. Samen staan we garant voor heel veel herinneringen en jaren vol geschiedenis van de stad Nijmegen.’

De banken worden op centrale en mooi gelegen locaties geplaatst, locaties waar ouderen samen kunnen komen voor een gezellig praatje of om te genieten van de omgeving.

Op zaterdag 21 maart worden de eerste vier banken officieel geschonken, waarbij er een officieel onthuld wordt door wethouder Van Hooft. Naast deze bank, in het Julianapark, worden er twee geplaatst aan de Batavierenweg. De vierde krijgt een plaats in het Kronenburgpark. Over niet al te lange tijd worden ook de andere vier banken geplaatst, waarvan twee op het terrein van het UMC St Radboud.

Bron:UMCU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen