Nieuwe Policy Report van het World Cancer Research Fund

ingredients_healthy_foodHet nieuwe Policy Report van het World Cancer Research Fund geldt wereldwijd als een toonaangevende bron over voeding en preventie van kanker en laat zien dat miljoenen gevallen van kanker kunnen worden voorkomen. En dat is meer dan niet roken.

De preventietips:

  1. Streef naar een slank postuur, maar vermijd ondergewicht.
  2. Doe elke dag minimaal een halfuur aan lichaamsbeweging.
  3. Vermijd dranken met suiker.
  4. Beperk de consumptie van calorierijk voedsel, met name van bewerkt voedsel met veel toegevoegde suikers, met weinig vezels en veel vet.
  5. Kies voor veel groenten, fruit, volkorenproducten en peulvruchten en varieer zo veel mogelijk.
  6. Beperk de consumptie van rood vlees (zoals rund-, varkens- en lamsvlees) en vermijd het eten van bewerkt vlees.
  7. Als u al alcohol drinkt, beperk het aantal glazen alcohol per dag dan tot twee voor mannen en één voor vrouwen.
  8. Beperk de consumptie van zout voedsel en met zout (natrium) bewerkt voedsel.
  9. Vertrouw niet op voedingssupplementen om u tegen kanker te beschermen.
  10. Geef babys de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding. Dat is het beste voor moeder en baby. Geef daarna aanvullende vloeibare en vaste voeding.
  11. Als u kanker heeft gehad en de behandeling is beeindigd, volg dan de aanbevelingen voor de preventie van kanker op.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen