Crocs nu ook financieel in de problemen

0
309

crocsHet schoenenbedrijf Crocs is bijna failliet. Crocs is de maker van rubberen klompschoenen, die vooral in de gezondheidszorg veel worden gedragen. Crocs leed vorig jaar een verlies van 185 miljoen dollar. Ook de omzet ging sterk achteruit. Verder zit het bedrijf met hoge schulden.

Crocs begon in 2002 met de verkoop van opvallend gekleurde klompen. De onderneming groeide in de jaren daarna fors.

Door het inzakken van de handel is het aandeel Crocs nog maar één dollar waard. Twee jaar geleden was dat nog 75 dollar.

Accountant Deloitte & Touche uit in zijn laatste rapport over de firma ernstige twijfel aan de overleving van Crocs, zo schrijven donderdag verscheidene Amerikaanse media. Het bedrijf, met een hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Colorado, maakte onlangs bekend een verlies van 185 miljoen dollar te hebben geledenin 2008, zo meldt het Het Financieele Dagblad. Crocs gaat gebukt onder hoge schulden. Zo moet het voor 2 april een krediet van ruim 22 miljoen dollar herfinancieren. Crocs begon in 2002 met de verkoop van de opvallend gekleurde klompen. Vorig jaar zakten de verkopen in. Ook in de medische wereld kwamen de Crocs in opspraak. De populaire plastic klompen worden in de ban gedaan omdat de statische elektriciteit ervan pacemakers en andere medische apparatuur kan ontregelen. Volgens een veiligheidsinspecteur vormen de schoenen daardoor een direct gevaar voor patienten en apparaten. ‘Totdat er een anti-statisch model komt blijven de schoenen verboden’

Een aantal ziekenhuizen verbood het dragen van Crocs nadat de elektrische lading in ten minste drie gevallen over zou zijn geslagen op medische apparatuur. En in een Brits ziekenhuis mag het personeel geen Crocs met gaatjes meer aan omdat die te weinig bescherming bieden tegen vallende scalpels en naalden.

Het aandeel Crocs is op de beurs nog maar 1 dollar waard, tegen circa 75 in 2007.