Intervisiebijeenkomst Zichtbare Zorg Ziekenhuizen

zichtbare-zorgVanaf 2009 zijn alle ziekenhuizen verplicht om deel te nemen aan Zichtbare Zorg Ziekenhuizen. Om ziekenhuizen te ondersteunen bij de meetperiode 2009 organiseert Zichtbare Zorg Ziekenhuizen op maandag 6 april 2009 een intervisiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in het Ruppertgebouw van de Universiteit Utrecht en duurt van 13.00u tot 16.30u.
Aanmelden
Door op onderstaande link te klikken, kunt u zich aanmelden voor de intervisiebijeenkomst:

Wanneer u zich aanmeldt voor de intervisiebijeenkomst, ontvangt u uiterlijk 30 maart per email het definitieve programma.

Programma
Het programma heeft een praktisch karakter, gericht op het verkrijgen en uitwisselen van informatie op het gebied van gegevensverzameling en registraties. Deze bijeenkomst is daarmee uitermate geschikt voor kwaliteitsmedewerkers/-functionarissen en mensen die werken op het gebied van IT/ automatisering. Wat kunt u van deze bijeenkomst verwachten?

  • U krijgt een korte uiteenzetting van de tijdslijn voor de komende meetperiode, waarbij de praktische gevolgen van de veranderingen ten opzichte van 2008 aan bod komen;
  • U krijgt praktijkvoorbeelden: hoe kunnen gegevens verzameld worden?;
  • U kunt kennis uitwisselen met andere ziekenhuizen;
  • U kunt vragen stellen over Zichtbare Zorg Ziekenhuizen.

Het voorlopige programma van de bijeenkomst kunt u hieronder downloaden. Wanneer u zich aanmeldt voor de intervisiebijeenkomst, ontvangt u uiterlijk 30 maart per email het definitieve programma.
Verslag informatiebijeenkomst 22 januari 2009
Op donderdag 22 januari vond de Informatiebijeenkomst Zichtbare Zorg Ziekenhuizen plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Een kleine 300 deelnemers namen actief deel aan de plenaire sessie en de workshoprondes. Onder de deelnemers bevonden zich kwaliteitsmedewerkers uit de ziekenhuizen, medische professionals, zorgverzekeraars en IT-specialisten. Het verslag van de bijeenkomst kunt nu lezen:

Door op onderstaande documenten te klikken, kunt u de presentaties van de vorige informatiebijeenkomst downloaden.

Meer informatie
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen