Symposium ‘Supporting health by technology II’

0
258

Donderdag 28 mei 2009, 10:00 – 16:00
Grolsch Veste, Enschede.Accreditatie voor psychologen, gedragstherapeuten en pedagogen (Nederlands Instituut van Psychologen).

Accreditatie aangevraagd voor:
huisartsen en medisch specialisten.

Voor de twee keer organiseert het Center for eHealth Research van de Universiteit Twente, in samenwerking met het RIVM, een wetenschappelijk symposium op het terrein van eHealth. Het accent ligt dit jaar op de effectiviteit van eHealth interventies: wat werkt, voor wie en waarom.

De laatste jaren is geleidelijk aan meer bewijs verzameld en ervaring op gedaan in onderzoek en praktijk. Een bredere implementatie staat op de rand van doorbraak Voorbeelden van geslaagde lokale projecten zijn er te over. Het succes van bewezen of beloftevolle interventies lijkt niet alleen van (vervolg)financiering af te hangen maar ook van organisatorische, juridische en psychologische factoren. Welke zijn dat eigenlijk en in welke mate wordt kennis daarvan ingezet? Net als in andere Westerse landen krijgt theorievorming op dit nieuwe terrein, langzamerhand meer substantie. Vooral waar het de psychologische, gedragsmatige en sociaal-culturele determinanten van effectiviteit betreft.

Vandaar dat alle stakeholders belang stellen in the state of the art omtrent de werkzaamheid van e-interventies, in de breedste zin des woords. Niet in de laatste plaats de patienten en consumenten. Voor iedereen bepaalt de bewezen of potentiele werkzaamheid uiteindelijk de acceptatie, adoptie, implementatie en bekostiging van innovatieve benaderingen in de gezondheidszorg.

Vier prominente academici treden op als keynote speakers. Zij belichten het thema vanuit hun specifieke achtergrond en perspectief en gaan in op relevante trends en ontwikkelingen.

Het gaat om:

Dr. Eileen Brebner, MD

President of Telemedicine and e-health Section

Royal Society of Medicine, London, GB.

Dr. Gunther Eysenbach MD, MPH
Centre for Global eHealth Innovation
University of Toronto, Toronto, CA

Prof. dr. Jan Kremer, MD

Radboud University,

UMC St Radboud, Nijmegen, NL

Prof. dr. Mart van de Laar MD

Faculty of Behavioural sciences, University of Twente

Dept. of Rheumatology and Clinical immunology

Medisch Spectrum Twente, Enschede, NL

Daarnaast is er ruimte voor een varieteit aan parallelle onderzoekspresentaties, posters, workshops en ontspanning. Er is voldoende gelegenheid voor ontmoeting en discussie met (internationale) collega’s.

Vooruitlopend op de officiele uitnodiging met het volledige programma kunt u donderdag 28 mei 2009 alvast in uw agenda reserveren. Vanaf 09.30 uur bent u van harte welkom in het gloednieuwe stadion ‘Grolsch Veste’ goed bereikbaar gelegen nabij de Universiteit Twente en treinstation Drienerlo. De kosten voor deelname incl. lunch, borrel en rondleiding Grolsch Veste bedragen € 80,-.  U kunt u hier inschrijven.