Altrecht lanceert interactieve website voor jonge cliënten

vlinderopbloem_216Altrecht geestelijke gezondheidszorg lanceert een in Nederland unieke, interactieve website voor jongeren met psychische of psychiatrische problemen. De website, die Webwoud heet, is een digitale ontmoetingsplaats waar jongeren steun bij elkaar vinden en ervaringen met elkaar kunnen delen via een forum en chatrooms. Daarnaast zijn er twee games ontwikkeld, het Groot ADHD Behendigheidsspel en de Nationale Autisme Quiz. Deze geven de speler een indruk wat het betekent om een van beide ziekten te hebben. Vanaf 3 maart is de website online.

Jonge clienten van Altrecht hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan een interactieve digitale ontmoetingsplaats. Altrecht heeft daarop het Webwoud ontwikkeld. Met een aantrekkelijke vormgeving en specifieke inhoud richt de site zich op jongeren in de leeftijd van vier tot achttien jaar. Op het forum en in de chat kunnen jongeren ervaringen uitwisselen. Verder staan er ervaringsverhalen, games, zelftests en ontspanningsoefeningen op de site. Voor de allerjongste clientjes is er een kinderhoek met een prentenboek over hulp bij Altrecht ‘de praatdokter’, kleurplaten en het Webwoud Memoryspel.

Platform van de Jeugdraad

Het Webwoud fungeert ook als platform van de Jeugdraad: de clientenraad voor jongeren. Jonge clienten kunnen hier invloed uitoefenen op alle mogelijke thema’s, van behandeling tot huisvesting en het beleid van Altrecht. Er zijn verschillende polls en er is regelmatig een chat met de divisiedirectie.
Het Webwoud spreekt niet alleen jonge clienten aan, ook families en andere betrokkenen kunnen er terecht voor informatie en het spelen van de twee games. Zij hebben echter beperkte toegang, het forum en de chat zijn exclusief voor clienten van Altrecht.

Door de combinatie van een serieus inhoudelijk thema, ontspanning, gezelligheid en een aantrekkelijke, vrolijke vormgeving is Webwoud een uniek concept in Nederland. Je kunt de site bezoeken op www.altrecht.nl/webwoud.

Website Altrecht vernieuwd

Behalve het nieuwe Webwoud heeft Altrecht ggz ook haar volledige website compleet vernieuwd. Met een nieuwe aantrekkelijke en gebruikersvriendelijke vormgeving, weblogs, een forum en filmpjes heeft de website een eigentijds en interactief karakter. Naast informatie over de organisatie en het zorgaanbod voorziet een keur aan bloggers van medewerkers en clienten de website regelmatig van nieuwe, boeiende en opmerkelijke bijdragen. Je kunt de site bezoeken op www.altrecht.nl .


Bron: Altrecht

One thought on "Altrecht lanceert interactieve website voor jonge cliënten"

  1. Altrecht zijn niets anders dan incompetente puta’s! Het enige waar ze goed in zijn, is de verzekering oplichten.

Comments are closed.

Recente artikelen