CZ-bestuursvoorzitter Leers stopt; Van der Meeren beoogd opvolger

Array

mike-leers-czMike Leers, voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ, heeft te kennen gegeven in 2010 gebruik te willen maken van de regeling voor vervroegde uittreding. De heer drs. W.A (Wim) van der Meeren is voorgedragen als zijn opvolger. De heer Van der Meeren (53 jaar) is nu nog lid van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
De voordracht van de Raad van Commissarissen moet nog worden bekrachtigd door de Ledenraad van CZ. De Ondernemingsraad en De Nederlandsche Bank hebben al ingestemd met zijn benoeming per 1 september a.s.
De heer Leers is per 1 september a.s. benoemd tot adviseur van de Raad van Commissarissen van CZ. Hij trad in 1975 in dienst bij CZ en was vanaf 1993 voorzitter van de Raad van Bestuur.
De heer Van der Meeren, geboren 1955, studeerde politicologie en bestuurskunde aan de KUN (Katholieke Universiteit Nijmegen). Hij was van 1980 tot 1986 werkzaam bij de provincie Gelderland als beleidscoördinator en chef volksgezondheid. Daarna was hij algemeen directeur van een verpleeghuis in Doetinchem en van 1992 tot 1998 voorzitter van de directie van het Drechtsteden Ziekenhuis in Dordrecht. Sinds 1998 is hij lid van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. De Raad van Bestuur van het Elisabeth Ziekenhuis is collegiaal en kent geen voorzitter.
De heer Van der Meeren is vicevoorzitter van NVZ, de vereniging van ziekenhuizen.

Bron: CZ

Recente artikelen