Huisarts Herman Levelink Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Array
herman-levelinkHuisarts Herman Levelink ontving op 19 maart de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere bijdragen aan de huisartsenzorg, met name aan de Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen (CHN). Levelink is sinds jaren ICT-adviseur voor de CHN. Vanaf eind jaren tachtig werkt hij nauw samen met de afdeling Huisartsengeneeskunde van het UMC St Radboud.Levelink onderscheidde zich onder meer door zijn grote inzet voor de ICT-ontwikkelingen, niet alleen binnen de CHN, maar ook binnen de eerste lijn in het algemeen. Samen met anderen zorgde hij ervoor dat zijn beroepsgroep op gebied van EPD zowel nationaal als wereldwijd een koploperspositie inneemt. Levelinks vernieuwende denk- en werkwijze waren daar debet aan.

Daarnaast had hij een grote rol bij de ontwikkeling van het patientenportaal, een elektronisch afspraaksysteem dat de patient tegelijk toegang geeft tot het eigen medisch dossier. Ook bedacht hij nieuwe ICT-toepassingen toen de CHN omgevormd werd tot Coöperatie voor Integrale Huisartsgeneeskundige zorg Nijmegen (CIHN). Levelink ontving de onderscheiding tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van de CHN uit handen van burgemeester Thom de Graaf. Herman Levelink is al meer dan 32 jaar huisarts in de Nijmeegse wijk Lindenholt. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van Wijkgezondheidscentrum Lindenholt tussen 1974 en 1977. Levelink werkt al ruim twintig jaar en als één van de eersten aan een (digitaal) patientenregistratiesysteem dat patienten kunnen inzien. Lindenholt heeft recent een patientenportaal gerealiseerd, zodat patienten toegang hebben tot hun eigen medicatiedossier.

Sinds 1999 is drs. Levelink ICT-adviseur van de Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen (CHN). In 1999 had de huisartsenpost nog geen geautomatiseerd patientenregistratiesysteem. Levelink heeft hieraan een grote bijdrage geleverd. Vanuit de centrale huisartsenpost had men echter nog geen inzage in de dossiers van de eigen huisarts. Begin 2005 heeft Nijmegen zich aangemeld om één van de koplopers van Nederland te worden voor het Waarneemdossier huisartsen (WDH) en het Elektronisch medicatiedossier (EMD). Levelink heeft daar namens de CHN veel bij geadviseerd. Door zijn jarenlange ervaring doorziet hij politieke processen en belangen bij de totstandkoming van een Elektronisch Patienten Dossier.

Daarnaast was Herman Levelink van 1988 tot 2000 lid van de Raad van toezicht van het Psychiatrisch Centrum Nijmegen. Hij was een van de pioniers en wist de Nijmeegse gemeenschap te overtuigen dat een psychiatrisch ziekenhuis in de omgeving nodig was.

Sinds 1994 is Levelink registrerend huisarts in het Landelijk Informatie Netwerk Huisartsenzorg. Leden van dit netwerk registreren gegevens over de zorg aan hun patienten ten behoeve van onderzoek. Ook is hij sinds 1998 bestuurder van de gebruikersvereniging Atlas, voor gebruikers van vijf verschillende huisartsinformatiesystemen.

Op donderdag 19 maart om 13.45 uur reikte burgemeester Thom de Graaf de Koninklijke onderscheidingen uit op het lustrumsymposium ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de coöperatieve huisartsendienst in De Vereeniging.

Bron: UMCN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen