Anna Reynvaan Lezing & Prijzen 2009

amsterdamse-stadsschouwburgOp donderdag 14 mei 2009 wordt in de Amsterdamse Stadsschouwburg aan het Leidscheplein in Amsterdam de 11e Anna Reynvaan Lezing gehouden.Dit jaar hebben de organisatoren Cheri Lattimer bereid gevonden de lezing uit te spreken. Mevrouw Lattimer is Executive Director van de Case Management Society of America (CSMA), een internationale non-profit instelling op het gebied van case management. Tevens is zij president van CMI, Inc. Zowel vanuit haar positie bij CMSA als vanuit haar bedrijf houdt Lattimer zich bezig met de zorg aan complexe patienten. In de VS – alsook in Nederland – consumeert een kleine categorie patienten een enorm deel van het zorgbudget. Het gaat hierbij grotendeels om complexe patienten, bij wie psychische en lichamelijke klachten en aandoeningen hand in hand gaan. Het zijn bewerkelijke patienten die zich slecht houden aan therapie en geneesmiddelenvoorschriften en bij wie heropname eerder regel dan uitzondering is. Lattimer heeft in de VS een systeem opgezet om deze categorie patienten veel doelmatiger te behandelen en te begeleiden. Registreren kan hier

Zoals ieder jaar werden tijdens het programma van dit landelijk evenement de Anna Reynvaan Prijzen uitgereikt.

Het AMC stelt jaarlijks twee Anna Reynvaan Prijzen beschikbaar. Beide prijzen zijn € 5000 groot en gaan vergezeld van een sculptuur. De Wetenschapsprijs, mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), zal gaan naar de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige. Het NTvG beoordeelt het winnende artikel tevens op geschiktheid voor dubbelpublicatie in het Tijdschrift. De Praktijkprijs, mede mogelijk gemaakt door  V&VN, wordt uitgereikt voor het beste verpleegkundige initiatief om de patientenzorg te verbeteren. Het blad Bijzijn beschrijft het winnende onderzoek en alle projecten die zijn genomineerd voor de Praktijkprijs. Deze verschijnen als serie in het blad.
Voor zowel voor de Praktijkprijs als de Wetenschapsprijs worden drie inzenders genomineerd. Tijdens de Anna Reynvaan Lezing maakt de jury de winnaars bekend gemaakt. De prijzen zijn bedoeld voor een studiereis of stage. Met de instelling van deze prijzen wil het AMC duidelijk maken dat verpleegkundige initiatieven niet alleen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het vakgebied, maar bovendien dat deze initiatieven gezien en gewaardeerd worden.


Masterclass
De dag voor de lezing is er in het AMC een speciale Masterclass door de spreker op de Anna Reynvaan Lezing. Tijdens de Masterclass kunnen de winnaars en de genomineerden hun bijdrage in het Engels presenteren voor een select gezelschap genodigden. Alle inzenders voor de prijzen worden uitgenodigd de Masterclass bij te wonen.

Jury
De jury van de Wetenschapsprijs wordt gevormd door prof.dr. T. van Achterberg (Radboud Universiteit Nijmegen), prof.dr. R. de Wit (Universiteit Maastricht), dr. Karen Cox (Fontys Hogeschool Eindhoven), dr. L. Vloet (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis), dr. Joke Mintjes (directeur LEVV) en dr. R. de Vos, (directeur van de Amsterdam School for Health Professions, voorzitter).

De jury van de Praktijkprijs bestaat uit mevr. M. Enzlin (hoofdredacteur van Bijzijn), mevr. M. Bos (Hogeschool Utrecht), mevr. M. Caljouw (LUMC), mevr. H. Hillmann , mevr. C. van den Hoed-Heerschop (Erasmus MC), mevr. B. Schinkel (AMC) en mevrouw M. van Korlaar (AMC, voorzitter).

Bron: AMC


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen