Versnel innovatie in de zorg door optimaal gebruik van ICT

Array

nieuwe-boekenOnlangs heeft VitaValley het boek ‘Een inleiding op Thuistechnologie’ uitgebracht. Dit boek geeft een overzicht van de mogelijkheden van zorgtechnologie en domotica voor verbetering of behoud van kwaliteit van leven. Er wordt niet alleen gekeken naar de behoeften, betrokken spelers en technologische mogelijkheden, maar is er ook ruimschoots aandacht voor de implementatie, validatie en kwaliteitsborging. Tevens worden er bronnen voor informatie gegeven en vindt u een uitgebreide database met relevante projecten. Met deze publicatie speelt zij in op de behoefte aan toegankelijke informatie over thuistechnologie in de zorg. Men streeft naar het versnellen van innovatie in de gezondheid en zorg door optimaal gebruik van informatietechnologie. Daarbij is er een belangrijke rol voor thuistechnologie. VitaValley heeft geconstateerd dat bij haar partners en in het veld behoefte is aan toegankelijke informatie over thuistechnologie. Om in deze behoefte te voorzien heeft zij samen met TNO de redactie gevoerd over het boek: Een inleiding op Thuistechnologie. Hiervoor is geput uit werk Smart Energy consult, Usus, Woonzorggroep, Imtech, TNO en VitaValley.
Interactieve Televisie van KPN

In het boekwerk zetten de auteurs de behoeften, betrokken spelers en technologische mogelijkheden van thuistechnologie op een rij. Thuistechnologie wordt hierbij gedefinieerd als dat deel van domotica dat de bewoner en zijn omgeving ondersteunt in het streven naar gemakkelijk leven en behoud van onafhankelijkheid en zelfstandigheid in de thuissituatie, ook als men niets mankeert. Er wordt beperkt ingegaan op telezorg, alles waarbij de zorgverlener leidend is, en toepassingen rond luxe, gebouwenbeheer en sociale cohesie.

Tevens besteden de schrijvers aandacht aan de implementatie, validatie en kwaliteitsborging. De bronnen en suggesties voor informatie én de uitgebreide database met relevante projecten in de thuistechnologie maken deze VitaValley-uitgave compleet.

Auteurs:       Drs. Rob Florijn, MBA, CMC & Dr. Ir. Adrie C.M. Dumay, MBA

Het boek van 98 pagina’s kunt u bestellen via www.vitavalley.nl, doorklikken op publicaties.

Recente artikelen