Denkbeeld congres: Dementie, een samenspel

Denkbeeld congres 2009: Dementie, een samenspel
Donderdag 16 april 2009, 9.00 – 16.45 uur, Jaarbeurs Utrecht

denkbeeld-congres-2009-dementie-een-samenspel-204Dementie, een samenspel. Dit is de titel van het jaarcongres 2009 dat Denkbeeld op 16 april a.s. samen met de VPG en Alzheimer Nederland organiseert. Vanuit verschillende invalshoeken wordt tijdens het congres inzicht gegeven in gevoelige vraagstukken rondom dementie. En wordt uitzicht geboden op het bereiken van mooi samenspel.

Dementie heb je nooit alleen. Partners, kinderen, familie en vrienden, allen worden op een of andere manier bij de gevolgen ervan betrokken. In een later stadium komen daar de professionals nog bij. Al die verschillende mensen hebben uiteenlopende meningen en opvattingen over wat belangrijk is. Dat vraagt om goed samenspel tussen alle betrokkenen. Daarom organiseert Denkbeeld, tijdschrift voor psychogeriatrie, in samenwerking met BSL, Alzheimer Nederland en de Vereniging voor Psychogeriatrie op 16 april 2009 een landelijk congres over dit thema. Vanuit verschillende invalshoeken wordt tijdens het congres inzicht gegeven in gevoelige vraagstukken rondom dementie. En wordt uitzicht geboden op het bereiken van mooi samenspel. 
Tijdens twee plenaire- en vijf parallelsessies worden het samenspel rondom verschillende thema’s behandeld, zoals: – de familie – vrijheidsbeperking – hulpverlening op afstand – activiteiten door samenwerking.

Voor wie?
Het congres is bestemd voor:

  • (psycho)gerontologen
  • verzorgenden
  • activiteitenbegeleiders
  • (ouderen)psychologen
  • psychotherapeuten

Kosten
De deelnamekosten bedragen € 225,- (incl. BTW). 
Abonnees van Denkbeeld en VPG-leden betalen € 195,- 
De prijs is inclusief koffie/thee, lunch, borrel en congresmateriaal.

Inschrijving
U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier op www.bsl.nl/denkbeeldcongres. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een factuur. 
Ongeveer twee weken voorafgaand aan het congres ontvangt u een routebeschrijving en verdere informatie. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Organisatoren
Dit congres wordt georganiseerd door Denkbeeld, tijdschrift voor psychogeriatrie, in samenwerking met Bohn Stafleu van Loghum (BSL), Alzheimer Nederland en de Vereniging voor Psychogeriatrie (VPG).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen