Wilt u beter slapen?

Array

Ga vandaag naar de Nationale Slaapdag in het ziekenhuis!
slaaprimteZaterdag 28 maart is het ‘Nationale Slaapdag’. Iedereen met slaapproblemen kan zich die dag laten voorlichten over de vele behandelmogelijkheden in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Niet alleen is het mogelijk vragen te stellen aan de betrokken artsen. Ook zijn er lezingen en videopresentaties, onder meer over slaaponderzoek en operaties.

Slapeloosheid, slaap-apnoe, onbedwingbare slaap, rusteloze benen, slaapwandelen, nachtmerries.
In het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werken vijf specialismen nauw samen bij het onderzoeken en behandelen van mensen met deze en vrijwel alle andere slaapproblemen. Door de, in Amsterdam unieke, samenwerking tussen neurologen, KNO-artsen, longartsen, chirurgen en klinisch neurofysiologen biedt het ziekenhuis een totaalpakket aan zowel (slaap)onderzoeken als behandelingen van nagenoeg alle slaapstoornissen.

Wat doen ze?
Bij de (slaap)onderzoeken maken klinisch neurofysiologen, tijdens een korte opname, een analyse van onder meer het slaappatroon en de ademhaling, zuurstofopname en slaaphouding. Afhankelijk van de diagnose, kan het multidisciplinaire behandelteam vervolgens kiezen uit een scala van behandelingen. KNO-artsen kunnen tijdens operaties meer ruimte maken in de bovenste luchtwegen.
Longartsen kunnen een Cpap (Contineus Positive Airway Pressure) aanbrengen; een neusmasker, verbonden aan een luchtpompje, dat de luchtwegen tijdens de slaap openhoudt. Chirurgen kunnen operaties uitvoeren die bijdragen aan gewichtverlies, zoals de ‘maagband’ en maagverkleining; veel mensen met overgewicht kampen met slaapproblemen. En neurologen kunnen mensen behandelen met medicijnen en adviezen voor een betere ‘slaaphygiene’.

Tijdens de Nationale Slaapdag op zaterdag 28 maart is het mogelijk de betrokken specialisten in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis persoonlijk te spreken over alle onderzoeken en behandelingen. Ook geven zij lezingen en worden videopresentaties gegeven, onder meer over slaaponderzoek en operaties. Verder is het mogelijk zich in te schrijven voor een voorlichtend groepsconsult voor mensen met overgewicht, dat binnenkort wordt gegeven in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.

Waar?
De Nationale Slaapdag vindt op 28 maart van 11.00 tot 15.00 uur plaats in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis,
Jan Tooropstraat 164, 1061 AE Amsterdam.
Parkeren is gratis.

Bron: LAZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen