Nieuwe sorteermethode zaadcellen: grotere bevruchtingskans

Array

zaadcellenUit zijn promotieonderzoek concludeert Tamer Said Mahmoud dat met behulp van de methode “magnetisch geactiveerde selectie van zaadcellen” de kans op zwangerschap bij kunstmatige inseminatie en reageerbuisbevruchtingen significant vergroot kan worden.

MACS
De methode MACS (magnetic activated cell sorting) kan cellen van elkaar scheiden op basis van oppervlakte eigenschappen. Zaadcellen die beweeglijker zijn kunnen gesorteerd worden met de techniek van MACS. Via de methode kan een zaadmonster worden samengesteld met meer levende zaadcellen en minder DNA-fragmentatie. Het zaadmonster is beter bestand tegen invriezen en beter in staat tot bevruchten.
Bron: Zorgkrant.nl

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen