SDS-Ansichtkaart van uw eigen kind

Array

down-syndroom-meisjeOok dit jaar voert de SDS weer een ansichtkaartencampagne met foto’s van uw eigen kind en een wens of bijschrift volgens uw opgave. Stuurt u ook uw leukste foto naar David?
Mededelingen kunnen bijvoorbeeld zijn: Ê»Bedankt, ….ʼ, ‘Kom je op mijn feestje?’, ‘Mijn opa wil geen cadeautjes, maar …..’, ‘Gaat het ook goed met jou?’, ‘Groeten uit …..’. Mogelijkheden te over! En dat over een leuke foto van uw kind met Downsyndroom of misschien zelfs van uzelf. Want onderaan staat het verzoek om de SDS te steunen met een gift op een speciaal daarvoor bestemde rekening. Zo kunt u ook de convocaties van uw kaartclub rondsturen met een opwekking voor een gift aan de SDS.

Na het succes van intussen alweer zes postercampagnes en diverse kerstkaarten-acties wil de SDS de komende maanden uitnodigingskaarten gaan maken volgens de intussen bekende procedure. U mailt ons uw ‘wens’ en uw foto. Die foto bij voorkeur in ‘portrait’ (staand formaat) en niet in ‘landscape’ (liggend formaat) en de foto moet bij voorkeur minimaal 0,5 MB zijn! En daar maken wij op het landelijk bureau een kaart van. Bij uw boodschap zorgen wij voor een bijpassend lettertype en letterkleur en eventuele speelsigheden in de opmaak.

Kijkt u hier voor een serie prachtige voorbeelden.

Wij? Net als bij de vorige poster- en kaartcampagnes zal het eigenlijke werk grotendeels worden uitgevoerd door onze eigen medewerker met Downsyndroom, David de Graaf. Na voltooiing krijgt u het resultaat terug in de vorm van een .jpg-bestand. Dat kunt u dan bijvoorbeeld online laten afdrukken via
www.webprint.nl/intro/webprintv1/postcard/index.php
Kies daar een set van 10 van 10 x 15 cm zonder thema, bijvoorbeeld die met het rode handschrift. Zulke ansichtkaarten hebben ook een belijnde achterkant die u dan kunt beschrijven. Bij het bestellen (per tien tegelijk) kunt zelfs ook nog een tekst voor die achterkant invoeren, bijvoorbeeld details over uw feestje, zonder al te veel opmaak, dat wel. Maar toch. Zie het hierbij afgebeelde voorbeeld. Verder zijn er nog verschillende andere opties, zoals een set mooie, dubbelgevouwen kaarten in enveloppen (eveneens per tien tegelijk). Op het tweede blad daarvan kunt u dan zelf met de hand de verdere gegevens invullen.”

“U kunt natuurlijk ook met uw cd of memory stick langs gaan bij een van de vele afdrukautomaten gaan, waar u ter plekke met zeer gebruiksvriendelijke software uw opdrachten kunt geven, om de afgedrukte foto´s korte tijd later al mee te nemen. Dat kan bij het Kruidvat, bij vele vestigingen van de Hema, bij fotozaken met het Fujifilm-logo. Er is tegenwoordig keus te over. Kies bij zo’n afdrukmachine wel voor de optie ‘Fill in’ (Fujifilm), of het equivalent daarvan bij een ander merk, om geen randen verloren te laten gaan. De lengte-breedteverhouding van uw jpg-bestand komt niet per definitie overeen met dat van het fotopapier. Van de SDS krijgt u uw bestand altijd aangeleverd in een verhouding 2 x 3, geoptimaliseerd voor de wenskaarten van Webprint.”

Bedenk bij uw ‘opdracht’ aan de SDS: hoe korter de wens / mededeling, hoe groter de letters kunnen worden. De origineelste toepassingen zetten we graag op de website en drukken we ook met plezier af in Down+Up. Zonder tegenbericht van uw kant gaan we ervan uit dat u daar geen bezwaar tegen heeft. We verwijzen u graag naar de voorbeelden.

Stuur uw foto’s en wensen of mededelingen naar: [email protected] Geeft u hem s.v.p. wel een paar dagen de tijd om te reageren? Hij heeft namelijk ook nog andere werkzaamheden

Recente artikelen