Soa-poli verhuist naar de GGD

Array

jpg_soa-poli_ingangGGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC hebben besloten om de soa-zorg in Rotterdam op slechts één locatie aan te bieden. Dit besluit betekent dat de huidige soa-poli verhuist van de locatie bij het Erasmus MC naar de locatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond op de Schiedamsedijk 95. Vanaf 1 april 2009 is de nieuwe Soa Poli Rotterdam operationeel.

Gratis onderzoek
Bij de Soa Poli Rotterdam kunnen mensen terecht voor een gratis onderzoek naar soa en – indien nodig – behandeling van soa. Er is ook een avondspreekuur voor mensen met een verhoogd risico op soa. Jongeren tot 24 jaar kunnen terecht op de Sense-spreekuren. Een afspraak voor de Soa Poli Rotterdam kan worden gemaakt via de GGD Gezondheidslijn: (010) 433 99 66. Meer informatie over de Soa Poli Rotterdam is vanaf 1 april te vinden op www.soapoli.nl. De soa-poli vormt een aanvullende voorziening op de huisartsenzorg. Een soa-poli is bedoeld voor mensen die meer risico lopen op soa en hiv: door risicogedrag, vanwege hun seksuele netwerk of door een combinatie van deze factoren. De poli is ook bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op soa die voor soa-onderzoek niet naar hun eigen huisarts willen.

Nieuwe werkwijze

De Soa Poli Rotterdam wordt onderdeel van Sense. Hiervoor is gekozen, omdat een soa-poli past binnen de doelstellingen van Sense, namelijk het realiseren van een laagdrempelig, geïntegreerd aanbod van seksuele en reproductieve gezondheidszorg. De GGD is de uitvoerende instantie voor Sense.

Vanaf 1 april is de soa-poli van Erasmus MC (gebouw Rochussenstraat) gesloten. Erasmus MC biedt nog wel tweedelijns dermatologische soa-zorg (op verwijzing).

Soa Poli Rotterdam
Schiedamsedijk 95

3011 EN Rotterdam
Telefoon/afsprakenlijn: (010) 433 99 66

Bron: Soapoli.nl

Recente artikelen