Slim en snel werken aan betere kwaliteit van zorg

vilansOp een slimme manier snel de kwaliteit van zorg verbeteren. Dat is nu mogelijk met de nieuwe leertrajecten van Vilans, het kenniscentrum voor langdurende zorg. Het unieke aan dit aanbod is dat organisaties in slechts zes maanden tijd aanzienlijke verbeteringen tot stand brengen op een specifiek thema. De inhoud is gebaseerd op de ervaringen en kennis uit de Zorg voor Beter Verbetertrajecten. Vilans start deze zomer met de themas Signaleren van Ondervoeding met de SNAQRC en Zeggenschap.

Slim & snel verbeteren
Doel van een leertraject is organisaties te ondersteunen bij een snelle en zichtbare verbetering op de themas zeggenschap en ondervoeding. Het leertraject is geen traditioneel Zorg voor Beter Verbetertraject. De leertrajecten kenmerken zich, in tegenstelling tot de verbetertrajecten, door de korte duur van zes maanden. Daarnaast is de werkwijze zo ontwikkeld dat organisaties eenvoudig en vooral zelfstandig kunnen werken. De Leertrajecten zijn geschikt voor organisaties die eerder deelnamen aan Zorg voor Beter Verbetertrajecten én organisaties die dat nog niet eerder deden. Signaleren van Ondervoeding en Zeggenschap
Vilans start met de themas Signaleren van Ondervoeding met de SNAQRC en Zeggenschap. De leertrajecten richten zich op goed afgebakende onderwerpen. Bij Signaleren van ondervoeding gaat het er om dat organisaties ondervoeding beter leren signaleren en vervolgens weten hoe zij hier op moeten reageren. Bij Zeggenschap is het uitgangspunt de dagelijkse interactie tussen client en medewerker. Clienten laten (mee)beslissen over alledaagse handelingen, zoals wat ze wanneer eten, hoe hun dagprogramma eruitziet, hoe het bedritueel eruit ziet.

Werkwijze
Tijdens het leertraject gaan organisaties al snel met het daadwerkelijk verbeteren aan de slag. Al doende leren zij van opgedane ervaringen. Frisse en actieve werkvormen prikkelen tot actie, reflectie en uitwisseling. Deelnemers krijgen een werkmap met daarin alle benodigde materialen en instrumenten. Ondersteuning vanuit Vilans krijgen deelnemers op drie bijeenkomsten van een dag. Daarnaast biedt Vilans ook digitale ondersteuning via het web en extranet van Zorg voor Beter.

Meer informatie en aanmelden
Het leertraject Zeggenschap is specifiek gericht op organisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Het leertraject Signaleren van ondervoeding is bedoeld voor verpleeg- en verzorgingshuizen. Deelname kost 500,- per organisatie, waarbij wordt uitgegaan van twee deelnemers per organisatie. Organisaties die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Annemiek Gras van Vilans, telefoon (030) 789 23 16 of e-mail sturen naar [email protected] . Ook op de website www.zorgvoorbeter.nl/aandeslag, is meer informatie te vinden.

Bron: Vilans

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen