Huisartsen wijzen op veiligheid HPV-vaccinatie

hpv, vaccinatie hpv, vaccinatie, vaccin hpv, hpv virus, baarmoederhalskanker, hpv prik, hpv inenting, hpv bijwerkingen, hpv bijwerkingen, baarmoederhalskanker vaccinatieDe laatste weken zien huisartsen veel moeders en dochters op het spreekuur die vragen hebben over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie). In de informatie die huisartsen geven, wijzen zij er vooral op dat de vaccinatie veilig is en bescherming geeft tegen 70% van de gevallen van baarmoederhalskanker.

LHV en NHG onderschrijven daarom de invoering van HPV-vaccinatie bij meisjes van 12 jaar en de inhaalcampagne bij 13 t/m 16-jarigen. Voor meer informatie zie het NHG-Standpunt HPV-vaccinatie en de website van het RIVM

Peiling onder huisartsen
In de media en op websites doen verschillende indianenverhalen de ronde over de vaccinatie. Deze verhalen, bijvoorbeeld verspreid door de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, zijn gebaseerd op aantoonbaar onjuiste informatie. Huisartsen vinden de vaccinatie zó veilig dat de meerderheid van de ondervraagde huisartsen hun eigen dochter zou laten vaccineren. Slechts 2% van de huisartsen plaatst kanttekeningen bij de vaccinatie. Dit blijkt uit een recente peiling die de Landelijke Huisartsen Vereniging onder ruim 1000 huisartsen heeft gehouden.

Uiteraard ligt de keuze voor wel of niet laten vaccineren uiteindelijk altijd bij de patient zelf2e ronde campagne
Op 2 maart 2009 is de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker gestart. De inenting tegen baarmoederhalskanker maakt deel uit van het Rijksvaccinatieprogramma en bestaat in totaal uit 3 prikken. Vanaf 30 maart vindt de 2e vaccinatie-ronde plaats. Dan wordt aan meisjes ook de gelegenheid geboden om zich alsnog aan te melden voor de HPV-vaccinatie.

Tag: vaccinatie hpv, vaccinatie, vaccin hpv, hpv virus, baarmoederhalskanker, hpv prik, hpv inenting, hpv bijwerkingen,     hpv bijwerkingen, baarmoederhalskanker vaccinatie

Bron: LHV

One thought on "Huisartsen wijzen op veiligheid HPV-vaccinatie"

  1. Geen huisarts kan omtrent het HPV-vaccin melden dat het veilig is. Kortlopende experimentjes tonen geen korte-termijn problemen aan, maar dat is afhankelijk van de opzet van het trial. Lange-termijn bijwerkingen zijn volledig onbekend en niet te voorspellen. Met het HPV projest heeft de overheid zich in de klauwen van de farmaceutische industrie laten sluiten en het gevolg is wantrouwen van het publiek.  Dat zich niet serieus genomen voelt. Bezorgde ouders en kritische wetenschappers die van indianenverhalen werden beschuldigd. Vragende pubers die met een kluitje in het riet werden gestuurd door mevrouw Conyn van het RIVM. Terwijl een beter functionerend bevolkingsonderzoek (uitstrijkje) met een fractie van de kosten en minder risico het grootste deel van de 200 jaarlijkse overlijdens onnodig maakt. Overheid, trek je conclusies uit die mislukte campagne. Die is nl. niet mislukt maar altijd fouut geweest. En de Hepatitis-B prik die er nu ineens weer bij moet maakt dat niet beter. Minister, RIVM, GGD’s en andere betrokkenen, maak je excuses en ga! En laat het herstel van vertrouwen over aan een integere, sponsor-onafhankelijke groep deskundigen over. Anders zijn de gevolgen voor de volksgezondheid inderdaad niet te overzien!

Comments are closed.

Recente artikelen