Sportgezondheidscentrum TopSupport geopend

Array

topsupportEind februari is TopSupport, het sportgezondheidscentrum van het St. Anna Ziekenhuis, verhuisd van Geldrop naar het Genneper Parken in Eindhoven. Het nieuwe centrum ligt naast zwembad de Tongelreep. Daar is ook het loket van het Olympisch Netwerk gevestigd. IOC-erelid Hein Verbruggen heeft het sportgezondheidscentrum 5 maart officieel geopend, samen met twee speelsters van het ‘gouden’ Oranje Waterpoloteam. De open dag was 7 maart.

Topsupport richt zich op iedereen die wil bewegen: topsporters, breedtesporters, maar ook diabetespatienten, kinderen met overgewicht en ouderen. (Top)sporters kunnen er terecht voor al hun (para)medische hulp en worden binnen 48 uur geholpen.

De activiteiten van het centrum bestaan uit preventie, begeleiding, advies en herstel. Bij TopSupport gaan zo’n twintig mensen werken, onder wie sportartsen, fysiotherapeuten, een inspanningsfysioloog en een bewegingswetenschapper. Het team wordt nog uitgebreid met specialisten, onder wie sportdietisten en sportpsychologen, maar ook een tandarts en een huisarts.

Sport is speerpunt St. Anna Ziekenhuis
Door de vergrijzing en welvaartsziekten neemt het belang van sport en bewegen hard toe. Er ontstaat steeds meer behoefte aan medisch verantwoord sporten en bewegen. Daarom heeft het St. Anna Ziekenhuis alle krachten op het gebied van sport(blessures) en bewegen gebundeld in het medisch sportgezondheidscentrum TopSupport. Met als doel: de maatschappij in beweging te houden en ziekten, blessures en ander leed te voorkomen of om te buigen naar prestaties om trots op te zijn.

Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft in het verleden een goede naam opgebouwd op het gebied van sporttraumatologie en sportgeneeskunde. Het is niet voor niets dat veel topsporters en een groot aantal andere winnaars – zij die het maximale van zichzelf en het lichaam vergen – zich bij ons laten behandelen en begeleiden. Of een revalidatieprogramma volgen om weer daar te komen waar ze stonden. Sporters van alle niveaus, mensen met een actieve levensstijl en bedrijven die vitaliteit hoog in het vaandel hebben staan kunnen hier terecht. Voor sport en bewegingsprogramma’s, (sport)medische adviezen en keuringen en fysiotherapeutische herstelprogramma’s. Eén team, één loket, voor iedereen die graag het maximale uit zichzelf haalt.

Vanaf juni is het mogelijk om binnen 24 uur een MRI-scan te laten maken.

Bron: BrabantSport, 2 april 2009

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen