Verbind wonen, welzijn en zorg in uw gemeente!

Array

wmoEen aanzienlijk aantal gemeenten en hun samenwerkingspartners ervaart problemen in de regievoering en samenwerking tussen de partijen op het terrein van wonen, zorg en welzijn. Dat blijkt uit een inventarisatie van knelpunten en kansen bij het beleid rond wonen, welzijn en zorg, uitgevoerd door bureau Hoeksma, Homans & Menting (HHM). Het door de overheid ontwikkelde ondersteuningsprogramma ‘Verbinding wonen, welzijn en zorg’ moet dit beleid bij gemeenten gaan versterken.

Gemeenten ervaren vaak ook problemen bij de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving rond wonen, welzijn en zorg. De samenwerking met alle verschillende parijen die hierbij betrokken zijn blijkt vaak lastig van de grond te komen. In de Projectimpulsbijeenkomsten die in april worden georganiseerd door Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, worden de complete resultaten van het onderzoek gepresenteerd. Het eindrapport is te downloaden via de website van HHM.

Beter (t)huis in de buurt
Het onderzoek van HHM is uitgevoerd in het kader van het actieplan Beter (t)huis in de buurt Samenwerken aan wonen, welzijn en zorg van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Wonen, Wijken en Integratie. Door middel van het ondersteuningsprogramma ‘Verbinding wonen, welzijn en zorg’ willen de ministeries kennis en ervaringen ten aanzien van de regievoering op wonen, welzijn en zorg bij gemeenten versterken. Daarnaast willen zij een betere onderlinge samenwerking stimuleren om een integrale aanpak op deze beleidsterreinen door relevante lokale partners te realiseren.

In het ondersteuningsprogramma biedt het Ministerie van VWS uw gemeente de mogelijkheid, onder begeleiding van experts en in samenwerking met andere gemeenten en andere betrokken partijen, te werken aan oplossingen voor een door u aangedragen praktijkvraagstuk. Het kan bijvoorbeeld gaan om het versterken van de samenwerking met uitvoerende partijen op het terrein van wonen, welzijn en zorg, maar ook om het ontwikkelen van toekomstscenario’s of het opzetten van een gezamenlijk woonservicepunt.

Meer informatie
Voor meer informatie download de achtergrondinformatie over het ondersteuningsprogramma ‘Verbinding wonen, welzijn en zorg’.

Bron: MOVISIE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen