E-mailadviesdienst bij psychische problematiek in pastoraat

Array

eleos_logoStichting Eleos start met een e-mailadviesdienst voor pastoraal werkers die te maken krijgen met mensen die lijden aan een psychisch probleem.Eleos start met de e-mailadviesdienst om mensen die pastoraal werk verrichten te steunen: “Wie ambtsdrager of oudste is of wie in een andere vorm pastoraal werk verricht in een (kerkelijke) gemeente komt vroeg of laat in contact met gemeenteleden die psychische problemen hebben. Veel pastores geven zo goed als mogelijk pastorale begeleiding en advies aan deze groep mensen (en hun gezin/omgeving). Ze ervaren echter dat ze op een gegeven moment tegen hun grenzen aanlopen. Ze zijn pastor en geen hulpverlener. Even ruggespraak houden met iemand die verstand heeft van psychische problematiek zou hen al een stuk helpen.”

De dienstverlening omvat een aantal e-mailcontacten waarin een hulpverlener ingaat op een adviesvraag van iemand uit het pastoraat.

“Wanneer iemand een situatie aan ons voorlegt, proberen wij zo goed mogelijk advies te geven om hun inzicht in de situatie te verbeteren. Onze medewerker kan geen diagnose stellen via de mail. Wel kan hij of zij de pastor het advies geven om de pastorant(en) te wijzen op de mogelijkheden van hulpverlening,” aldus coördinatrice mevrouw E. Drewes.

Het e-mail adviesteam bestaat naast hulpverleners van Eleos ook uit hulpverleners van Stichting Schuilplaat en De Vluchtheuvel. Via www.eleos.nl (knop pastoraat) kunnen vragen aan de adviesdienst worden voorgelegd.


Bron:
uitdagingonline.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen