Start CAO-onderhandelingen

Array

ggz-voorzitter-marleen-barthOp 1 april zijn de CAO-voorstellen uitgewisseld tussen GGZ Nederland en de werknemersorganisaties. Hiermee zijn de CAO onderhandelingen feitelijk begonnen. Ggz Nederland zet de economische onzekerheid als onderliggende leidraad en toont zich hiermee zeer voorzichtig en terughoudend, de bonden zullen met heldere voorstellen moeten komen om de belangen van de werknemers in de ggz te behartigen.

Cnv vraagt  3% loonsverhoging in een constructie waarin lagere schalen relatief gezien meer stijgen dan hogere schalen

Thema’s plezier in werk en levensfasegerichtheid worden centraal gesteld
Abva kabo   vraagt 3,5% loonsverhoging en doet een groot aantal concrete voorstellen. Het winnen en houden van personeel in de zorg en bescherming van werknemers (en stagiaires/leerlingen) bij de toenemende productiedruk staan centraal.

Aansluitingsmogelijkheden tussen GGZ Nederland en bonden lijkt de term aantrekkelijk arbeidsklimaat welke GGZ Nederland aangeeft als belangrijk item en die door de bonden ook een sterk accent krijgt. Dit thema geeft ruimte om zowel invulling te geven aan beleid om personeel te werven en te behouden voor de zorg als om inhoud en kwaliteit van werk (en omgang werkdruk) centraal te stellen. Over de lonen zullen ze het wel niet meteen eens worden en zal mede afhankelijk zijn van de inflatiecijfers (verwachting over 2009 is dat die laag is rond de 1,5 a 2 %) De bonden zullen voor het eventueel verlagen van hun looneis concrete afspraken willen terug zien op ander gebied, werkdruk, scholingsmogelijkheden, sociaal plan bij ontslag enz.

Hieronder staan de verschillende inzetbrieven van de bonden en ggz Nederland.

Inzet CNV 2009 (pdf,402.9 KB)
Inzet CNV Publieke Zaak bijlage CAO GGZ2009 (pdf,612.2 KB)
Inzet GGZ Nederland CAO-onderhandelingen 2009 (pdf,168 KB)
Inzetbrief ABVAKABO NU ’91 en FBZ (pdf,127.7 KB)

Bron: GGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen