Halal en Kosjer eten in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Array

halal-logo1Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis houdt zoveel mogelijk wensen met de patienten. Dat geldt zeker voor het eten. Zo heeft het ziekenhuis sinds een jaar, naast de gewone potjes Olvarit, ook halalvoeding voor baby’s. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis was het eerste Nederlandse ziekenhuis dat dit introduceerde. Wim Bosma, hoofd productie: ‘Ongeveer 40 procent van onze volwassen patienten wil halalmaaltijden. Dan is het logisch dat ze ook willen dat hun baby deze voeding krijgt. We hebben nu twee soorten potjes babyvoeding; voor baby’s vanaf drie maanden en voor baby’s vanaf zeven maanden. In tien verschillende smaken.’

Vlees en melk
Wat voor halalvoeding geldt, geldt natuurlijk ook voor kosjer voeding. Kosjer stelt overigens niet alleen eisen aan de soort voedingsmiddelen, maar ook aan de bereiding. Zo moeten melk- en vleesproducten van elkaar gescheiden blijven. Wanneer u speciale voedingswensen heeft, overleg dan met een medewerker, verpleegkundige of met de dietist. U zult merken dat er veel mogelijkheden zijn.

Bron: Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen