Medisch Appèl stralingsrisico’s van artsen: Verminder blootstelling aan elektromagnetische velden.

Array

emvOp 8 april presenteren 50 artsen in Nieuwspoort, Den Haag, een oproep aan verantwoordelijken in de politiek en gezondheidszorg. Vanuit hun eigen ervaringen roepen ze op maatregelen te nemen om de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen. De ondertekenaars constateren een algemene toename van chronische aandoeningen met onduidelijke oorzaken. Deze toename van gezondheids- en welzijnsproblemen treedt gelijktijdig op met de explosieve toename van stralingsbelasting in de leefomgeving.

Het Appèl is daarom een oproep om de blootstelling van de bevolking aan deze velden te verlagen, een bewustere omgang met elektrische en draadloze technologie te stimuleren en beleid te baseren op alle wetenschappelijke onderzoeken die gepubliceerd zijn in internationale wetenschappelijke tijdschriften en hierop geen schifting toe te passen zoals de Gezondheidsraad doet.

De ondertekenaars zijn allen Nederlandse medici, huisartsen, specialisten of medische wetenschappers. Onder hen is onder andere huisarts E.P.M. Adriaansens die enkele cases uit haar medische praktijk zal toelichten. Ook een patient zal verslag doen van zijn optredende symptomen, gerelateerd aan blootstelling aan specifieke elektromagnetische velden.

Symptomen die door patienten en wetenschappers gerelateerd worden aan hoog- of laagfrequente elektromagnetische velden (EMV) zijn onder meer: hartkloppingen, concentratie- en geheugenstoornissen, hoofdpijn, moeheid, stress en slaapstoornissen. Deze kunnen soms met eenvoudige maatregelen verholpen worden, zoals het vervangen van een DECT-telefoon door een telefoon met een snoer. Sommige wetenschappers relateren elektromagnetische belasting ook aan een verhoogde kans op ziekten als Alzheimer en kanker. Bronnen van EMV zijn onder meer mobiele en DECT-telefoons, zendinstallaties voor mobiele communicatie, hoogspanningsleidingen en elektrische huishoudelijke apparatuur.

Voorbeeld uit de praktijk:

Mevrouw R 48 jaar, Sinds 10 jaar werkzaam in bloemenkas, niet eerder verzuimd op werk i.v.m. ziekte. Vanaf augustus is er een draadloos netwerk in de kas Nov. 2008 stroomschok via elektrisch verstelbaar bed, Brandend gevoel achter schouderbladen in de keel, Gevoelige pezen in handen en voeten, Slaapt slecht, Moe, buikklachten, Ervaart verschil tussen warm en koud niet meer, Kan niet meer zweten, Verdraagt geen harde geluiden meer, Prikkend brandend gevoel in de huid ook uitslag. Wat is de diagnose:
Neurologische stoornis? -Somatisatiestoornis?-Hypertensie?-Electrohypersensitiviteit?

Aangezien adequate informatie over risico’s van EMV richting burgers nog altijd uitblijft, ondanks groeiende wetenschappelijke aanwijzingen, hebben het Nationaal Platform Stralingsrisico’s, Stichting Elektrohypersensitiviteit, Meldpunt Gezondheid en Milieu en de Kindertelefoon een informatiefolder uitgebracht.

Op 8 april tussen 14:00 en 16:00 zal een delegatie het Medisch Appèl Stralingsrisico’s introduceren samen met de folder “Veilig Mobiel bellen”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Medisch Appèl stralingsrisico’s van artsen: Verminder blootstelling aan elektromagnetische velden."

  1. BAWA-HAAKSBERGEN

    Het Zwitsers onderzoek is dubieus kunt U lezen op stopumts.nl. De heer van R, secretaris de cie EMV heeft dat vanaf medio 2006 tot medio 2008 niet publiekelijk gemaakt en werd slechts via een wob-procedure opgestart door BAWA daartoe alsnog genoodzaakt. De Dato24 juli 2008 reageert de voorzitter van de Gezondheidsraad op wob-rekest en geeft e-mailverkeer van Dr. E. van R. (GR) met Zwitsers vrij waaruit blijkt dat de Zwitsers de outliers buiten het Zwitsers onderzoek hebben gelaten.Veel burgers zijn terecht ongerust over het gehalte van de gezondheidsraadadviezen. BAWA heeft de geheime gegevens (outliers en correspondentie) en overige verkregen materiaal doorgeleid naar mevrouw Frederique Ries (Lid van de Commissie milieubeheer en lid sub-commisie mensenrechten van het Europees Parlement) in haar hoedanigheid van rapporteur resolutie van 17.06.2008 procedure 2007/2252(INI) met interventieverzoek. BAWA c.s. is door burgers gevraagd om onderzoek te laten doen naar strafrechtelijke feiten vanwege de outliers kwestie. (schading gezondheidsbelangen).

Comments are closed.

Recente artikelen