Cliënten met een Persoonsgebonden budget (PGB) meest tevreden over Zorgkantoor Friesland

pgbClienten in Friesland met een PGB-budget zijn zeer tevreden over Zorgkantoor Friesland. Van alle zorgkantoren in Nederland krijgt Zorgkantoor Friesland het hoogste cijfer. Dit blijkt uit het onderzoek Clientraadpleging 2008, uitgevoerd door onderzoeksbureau ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen, in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland. De clienten zijn vooral tevreden over de snelle en zorgvuldige uitbetaling.

Onderzoek
Bij het onderzoek van de zorgkantoren in Nederland is gekeken naar zaken als de verwerking van de aanvraag, de beschikking, het overmaken en de verantwoording van het budget. Daarnaast is gekeken naar de informatievoorziening, de bereikbaarheid, de bejegening en de deskundigheid. Zoals gezegd, wordt de snelle en zorgvuldige uitbetaling zeer gewaardeerd. Daarnaast voelen de clienten zich over het algemeen goed behandeld. De medewerkers zijn zeer behulpzaam, beleefd en houden zich aan de gemaakte afspraken. Ruim 90 procent van de clienten beoordeelt dit als positief of zelfs zeer positief.

Informatievoorziening
Hoewel er veel tijd en energie in de informatievoorziening aan clienten wordt gestoken, ziet het onderzoeksbureau hier nog mogelijkheden tot verbetering. Zo kan de informatievoorziening, onder andere over de klachtenprocedure, verder verbeterd worden. Ondanks deze verbeterpunten krijgt Zorgkantoor Friesland ook voor de informatievoorziening een ruime voldoende.

Zeer tevreden
Marcel Kuin, lid van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, is zeer tevreden over de goede beoordeling. “De laatste tijd is het PGB nogal negatief in het nieuws geweest, juist vanwege mogelijk misbruik. Het is dan ook verheugend dat er ook nog positief nieuws te melden valt. Voor veel mensen is het PGB nog steeds bij het juiste gebruik een goede manier om de regie over de eigen zorg te behouden. Dat veel clienten dit op prijs stellen blijkt ook uit het onderzoek.”

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Cliënten met een Persoonsgebonden budget (PGB) meest tevreden over Zorgkantoor Friesland"

  1. PGB en personal Coaching

    PGB is een hele krachtige manier om mensen hun eigen weg terug te laten vinden. We zijn allemaal individuen en reageren dus allemaal verschillend op verschillende zaken. Ook behandelingen of begeleidingen bij bijvoorbeeld overspanning.

Comments are closed.

Recente artikelen