L’Aquila universitair ziekenhuis staat op instorten

0
178

laquila-voor-de-aardbevingDoor de hevige aardbeving zijn in Italie tot nu toe 150 mensen overleden. Meer dan 1500 mensen raakten gewond. Het ziekenhuis van L’Aquila is ernstig getroffen door de aardbeving. De apotheek van het ziekenhuis is ingestort. Delen van het ziekenhuis zijn onbruikbaar geworden wegens instortingsgevaar. L’Aquila’s universitair ziekenhuis is verklaard tot off limits zone. De vrees is dat het helemaal zou kunnen instorten. Patienten zijn naar buiten gebracht en wachten geduldig in de zon. Veel gewonden worden per helikopter overgebracht naar de naburige gemeenten Teramo, Pescara, Chieti en Atri. “De situatie in het ziekenhuis van L’Aquila wordt elke minuut dramatischer”, klinkt het. “De artsen moeten veel gewonden nog steeds buiten verzorgen, aan de ingang van het ziekenhuis. De zwaargewonden worden met een helikopter naar nabijgelegen ziekenhuizen gevlogen. Veel gewonden worden per helikopter overgebracht naar de naburige gemeenten Teramo, Pescara, Chieti en Atri.

De medische faculteit van de Universiteit van L’Aquila werkt samen met veel Nederlandse en Belgische universiteiten. Vorig jaar kwam Universiteit van L’Aquila in het nieuws door een onderzoek naar de G-spot