Belgische Artsenvakbond BVAS roept zijn leden-radiologen en -klinisch biologen heftig op niét mee te werken aan een enquête

radiologieDe artsenvakbond BVAS roept zijn leden-radiologen en -klinisch biologen heftig op niét mee te werken aan een enquête die hun ziekenhuizen verrichten voor de ziekenhuiskoepels over de omzet en de inkomens die hun afdelingen genereren. De koepels willen zo achterhalen wat de artsen verdienen en schenden daarmee de privacy.
Alleen de directe werkgever mag de inkomensgegevens weten, niet de koepel van ziekenhuizen en niet de overheid, luidt het. De uiteindelijke bedoeling is dat de koepels gaan bepalen hoeveel jullie als (schijn-)zelfstandigen mogen verdienen, luidt het verder, erg emotioneel.

De ziekenhuiskoepels ontkennen verontwaardigd. Als een correctere financiering gewenst is, moet kunnen vertrokken worden van de juiste gegevens, luidt het. Ze begrijpen ook niet ‘waarom er geen transparantie kan gelden over gemeenschapsgeld’. Ze zeggen ook dat ze niet geïnteresseerd zijn in wat individuele artsen verdienen, maar alleen in collectieve gegevens.

Bron: Medinews

Recente artikelen