Raad van Toezicht IJsselmeerziekenhuizen / MC|Groep compleet

joan-leemhuis-stoutMevrouw Joan Leemhuis-Stout wordt benoemd als lid van de raad van toezicht van de Stichting IJsselmeerziekenhuizen gedurende de periode van overheidssteun.Deze benoeming vindt plaats op gezamenlijke voordracht van de betrokken overheden (gemeente Lelystad, provincie Flevoland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Met haar ruime ervaring en kennis van de gezondheidszorg zal mevrouw Leemhuis-Stout de raad van toezicht versterken.

Zeggenschap
Mevrouw Leemhuis-Stout krijgt als “overheidscommissaris” gedurende de steunperiode specifieke zeggenschap bij het waarborgen van de continuïteit van zorg en het toezicht op het financiele beleid van de IJsselmeerziekenhuizen. Zo geldt dat een aantal specifieke besluiten niet kan worden uitgevoerd, voordat zij haar goedkeuring heeft verleend aan:

  • het plegen van investeringen of uitgaven vanaf het drempelbedrag van 1 miljoen euro;
  • besluiten ten aanzien van de beeindiging of een wezenlijke beperking van de uitoefening van een aantal medische specialismen;
  • het wijzigen van de statuten of de ontbinding van de stichting.

Kritisch en onafhankelijk
Met de benoeming van Leemhuis-Stout is de raad van toezicht van IJsselmeerziekenhuizen compleet. Van de voltallige raad van toezicht (6 leden) mag worden verwacht dat zij zich kritisch en onafhankelijk opstelt in de uitoefening van het interne toezicht op het bestuur van IJsselmeerziekenhuizen.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen